Kuten luvattu, tässä on resepti yhdestä suosikkipastastamme. Tämä pasta on cacio e pepe -pastan ja carbonaran välimuoto. Siinä ei ole lainkaan kananmunaa, mutta guanciale antaa sille ihanan rapean rakenteen ja syvän maun. Valmistusaika on alle 30 minuuttia, ja siihen tarvitaan vain 4 ainesosaa.
RESEPTI
350 g rigatonipastaa
200 g guancialea
110 g pecorino-juustoa
Mustapippuria
Laita suuri kattila vettä kiehumaan. Yleensä kun vesi alkaa kiehua, lisäät reilusti suolaa, mutta koska tässä reseptissä on mukana pecorino-juustoa, joka on jo luonnostaan hyvin suolaista, muista olla hillitympi suolamäärän kanssa. Raasta tuoretta pecorino-juustoa ja laita se sivuun. Ala leikkaamaan guancialea ohuiksi suikaleiksi. Laita guanciale kylmälle pannulle ja paista sitä kunnes se on kullanruskeaa ja rapeaa (kun paistat guancialea, älä lisää mitään rasvaa koska se on rasvasta). Kun guanciale on täydellisen rapeaa, irrota guancialen palat reikäkauhalla ja laita ne sivuun (jätä guancialen rasva pannulle!). Kun pasta on al dente (2 minuuttia ennen kypsyyttä), valuta se ja muista säilyttää osa pastavedestä. Lisää yksi kauhallinen pannulle guanciale-rasvan kanssa ja sekoita. Lisää pasta ja käännä lämpö päälle, kunnes kaikki on sekoittunut. Sammuta sitten pannu ja lisää juustoraaste ja sekoita hyvin. Lisää guanciale ja reilusti mustapippuria ja jatka sekoittamista.
Tarjoile ja syö heti!