Kesäjuhlien mansikkakakku

Kesäjuhlien mansikkakakku

Tämä kesäjuhlien mansikkakakku sai inspiraation ystäväni syntymäpäiviltä, jossa oli tarjolla upea korkea, vaaleanpunainen mansikkaunelma. Täytteenä oli dulche de lechea – karamellisoitua kondensoitua maitoa, tuoreita mansikoita sekä tuorejuustosta ja kuohukermasta tehty raikas täyte.

Kakku jäi mieleeni pitkäksi aikaa ja päätin luoda siitä oman versioni. Kesäjuhlien mansikkakakussa on kostea kakkupohja, jossa voi maistaa mantelin ja vaniljan. Dulche de leche valmistetaan itse kondensoidusta kookosmaidosta ja täyte valkosuklaasta, kauravispikermasta sekä pakastekuivatuista mansikoista. Mansikoita on paljon; kakkupohjien välissä, täytteessä sekä koristeena kakun päällä.

KESÄJUHLIEN MANSIKKAKAKKU


12 annosta
Aktiivinen: 2 h
Passiivinen: 24 h 


Kakkupohjat:
6 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhoja
4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl aitovaniljajauhetta
2 dl maustamatonta soijajogurttia
2 dl kaura turkkilaista jogurttia 
1 dl kauramaitoa
2 dl öljyä


Täyte:
1 purkki kondensoitua kookosmaitoa
160 g (vegaanista) valkosuklaata
4 dl kauravispikermaa
½ dl kaura-kreikkalaista jogurttia 
15 g pakastekuivattuja mansikoita 
2 l mansikoita 


Valmista dulche de leche kakun kokoamista edellisenä päivänä.

Laita avaamaton purkki kondensoitua kookosmaitoa isoon kattilaan ja kaada kattila täyteen vettä. Anna veden kiehua 2,5 tuntia niin, että kondensoitu kookosmaitopurkki on koko ajan veden pinnan alla, lisää kattilaan vettä sitä mukaa kun se haihtuu. Kookosmaito karamelisoituu kuumassa ja lopputuloksena saat upeaa, paksua dulche de leche -kastiketta. Nosta purkki varovasti kahden tunnin jälkeen kattilasta ja anna sen jäähtyä avaamattomana. Laita purkki yöksi jääkaappiin.  
Valmista seuraavaksi kakkupohjat, ne voi myös tehdä valmiiksi edellisenä päivänä. 


Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelijauho, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja aitovaniljajauhe.

Sekoita toisessa kulhossa maustamaton soijajogurtti, kauramaito ja öljy. Kaada nesteet kuiviin aineisiin ja sekoita. 

Jaa taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun 18 cm irtopohjavuokaan. Paista kakkuja uunissa noin 45-50 min. Kakkupohjat ovat kypsiä, kun niihin työnnettyyn puutikkuun ei tartu enää märkää taikinaa.


Anna pohjien jäähtyä täysin ennen kakun kasaamista, voit antaa niiden vetäytyä seuraavaan päivään. 

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna sulaneen suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Jauha pakastekuivatut mansikat tehosekoittimessa hienoksi jauhoksi. Vatkaa kauravispikerma kulhossa kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon ½ dl jauhettuja pakastekuivattuja mansikoita.

Kaada joukkoon sulanut valkosuklaa sekä kaura-kreikkalainen jogurtti ja sekoita. Laita kuorrute jääkaappiin 10 minuutiksi.

Leikkaa litra mansikoita siivuiksi. Leikkaa kakkupohjista terävällä sahalaitaisella veitsellä päältä kohonnut osa pois, jotta pinta on tasainen.

Leikkaa kakkupohjat tämän jälkeen kahtia vaakasuunnassa. Aseta yksi kakkupohja kakkulautaselle.

Lusikoi dulche de leche kookosmaitoa kakkupohjan päälle. Asettele päälle kerros viipaloituja mansikoita. Pursota mansikoiden päälle reilu kerros täytettä ja tasoita se veitsellä. Toista tämä kaksi kertaa kakkupohjilla. Aseta päälle viimeinen kakkupohja kanneksi.

Pursota täytettä kakun päälle ja reunoille reilu kerros ja tasoita kuorrute tasaiseksi lastalla.


Laita valmis kakku jääkaappiin vetäytymään muutamasta tunnista seuraavaan päivään.

Kun haluat tarjoilla kakun, koristele se isolla keolla tuoreita mansikoita ja syötäviä kukkia. Nauti!

Näyttävä vaaleanpunainen kakku on kokonaisuudessaan makea, ilmava ja raikas, olematta liian tuhti. Kakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin, jotta maut imeytyvät täydellisesti koko kakkuun!

Ihania kesäjuhlia ystävien kanssa myös sinulle <3