KESÄJUHLIEN MANSIKKAKAKKU
12 annosta
Aktiivinen: 2 h
Passiivinen: 24 h
Kakkupohjat:
6 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhoja
4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl aitovaniljajauhetta
2 dl maustamatonta soijajogurttia
2 dl kaura turkkilaista jogurttia
1 dl kauramaitoa
2 dl öljyä
Täyte:
1 purkki kondensoitua kookosmaitoa
160 g (vegaanista) valkosuklaata
4 dl kauravispikermaa
½ dl kaura-kreikkalaista jogurttia
15 g pakastekuivattuja mansikoita
2 l mansikoita
Valmista dulche de leche kakun kokoamista edellisenä päivänä.
Laita avaamaton purkki kondensoitua kookosmaitoa isoon kattilaan ja kaada kattila täyteen vettä. Anna veden kiehua 2,5 tuntia niin, että kondensoitu kookosmaitopurkki on koko ajan veden pinnan alla, lisää kattilaan vettä sitä mukaa kun se haihtuu. Kookosmaito karamelisoituu kuumassa ja lopputuloksena saat upeaa, paksua dulche de leche -kastiketta. Nosta purkki varovasti kahden tunnin jälkeen kattilasta ja anna sen jäähtyä avaamattomana. Laita purkki yöksi jääkaappiin.
Valmista seuraavaksi kakkupohjat, ne voi myös tehdä valmiiksi edellisenä päivänä.
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelijauho, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja aitovaniljajauhe.
Sekoita toisessa kulhossa maustamaton soijajogurtti, kauramaito ja öljy. Kaada nesteet kuiviin aineisiin ja sekoita.
Jaa taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun 18 cm irtopohjavuokaan. Paista kakkuja uunissa noin 45-50 min. Kakkupohjat ovat kypsiä, kun niihin työnnettyyn puutikkuun ei tartu enää märkää taikinaa.
Anna pohjien jäähtyä täysin ennen kakun kasaamista, voit antaa niiden vetäytyä seuraavaan päivään.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna sulaneen suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Jauha pakastekuivatut mansikat tehosekoittimessa hienoksi jauhoksi. Vatkaa kauravispikerma kulhossa kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon ½ dl jauhettuja pakastekuivattuja mansikoita.
Kaada joukkoon sulanut valkosuklaa sekä kaura-kreikkalainen jogurtti ja sekoita. Laita kuorrute jääkaappiin 10 minuutiksi.
Leikkaa litra mansikoita siivuiksi. Leikkaa kakkupohjista terävällä sahalaitaisella veitsellä päältä kohonnut osa pois, jotta pinta on tasainen.
Leikkaa kakkupohjat tämän jälkeen kahtia vaakasuunnassa. Aseta yksi kakkupohja kakkulautaselle.
Lusikoi dulche de leche kookosmaitoa kakkupohjan päälle. Asettele päälle kerros viipaloituja mansikoita. Pursota mansikoiden päälle reilu kerros täytettä ja tasoita se veitsellä. Toista tämä kaksi kertaa kakkupohjilla. Aseta päälle viimeinen kakkupohja kanneksi.
Pursota täytettä kakun päälle ja reunoille reilu kerros ja tasoita kuorrute tasaiseksi lastalla.
Laita valmis kakku jääkaappiin vetäytymään muutamasta tunnista seuraavaan päivään.
Kun haluat tarjoilla kakun, koristele se isolla keolla tuoreita mansikoita ja syötäviä kukkia. Nauti!