Rapeat kesäkurpitsa- ja munakoisoviipaleet italialaisittain

Rapeat kesäkurpitsa- ja munakoisoviipaleet italialaisittain

Tämä resepti tuo mieleen Italian rannikon pienet kalastajakylät. Siellä friteeratut herkut - olkoon ne sitten mereneläviä tai tuoreita vihanneksia - tarjoillaan kuumana, suolattuna ja nautitaan hyvässä seurassa. Tässä versiossa kesäkurpitsa ja munakoiso saavat kevyen, kuplivan taikinakuorrutteen ja päätyvät kullanrapeina lautaselle. Yksinkertaista, herkullista ja juuri sopivan rentoa - kuin loma Italiassa. 

Resepti


1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni munakoiso
2,5 dl vehnäjauhoja
5 dl kivennäisvettä
suolaa
pippuria
n.1 L friteerausöljyä (esim. rypsiöljy)


Viipaloi kesäkurpitsa ja munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ei tarvitse kuorita, riittää että peset ne huolellisesti ennen leikkaamista.


Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kivennäisvesi, suola ja pippuri tasaiseksi, paakuttomaksi taikinaksi.


Kuumenna öljy hitaasti 180 asteeseen. Käytä lämpömittaria ja valvo, että lämpö pysyy tasaisena paistamisen aikana.


Kasta muutama viipale kerrallaan taikinaan niin että ne peittyvät kokonaan ja nosta ne varovasti kuumaan öljyyn. Paista muutaman minuutin ajan kunnes pinta on kullanruskea ja rapea.


Nosta paistetut viipaleet talouspaperin päälle valumaan ylimääräinen öljy.


Viimeistele ripauksella suolaa ja tuoretta, silputtua persiljaa.


Tarjoa heti ja nauti

"Kun vihannes kohtaa kuuman öljyn ja kuplivan taikinan, syntyy maku, joka vie suoraan Italian rantakeittiöihin."