Hitaisiin kesäaamuihin kuuluu aina ripaus hemmottelua. Kevyt, pinnalta rapea ja sisältä pehmeän kostea mustikkacrumblekakku on täyellinen valinta aamiais- tai brunssipöytään. Vaatimaton ulkonäkö kätkee sisäänsä runsaasti makua - tätät on mahdotonta nauttia vain yhtä palaa!


Resepti
(10 annosta)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetata
1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
125 g suolaamatonta voita (huoneenlämpöisenä)
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 pro (noin 2 dl) kermaviiliä
200 g (pakaste) mustikoita
Crumble
3/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl kanelia
50 g voita
Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele ja jauhota 20 cm irtopohjainen kakkuvuoka.
Valmista ensin crumble. Sekoita kulhossa sokeri, vehnäjauhot ja kaneli. Murusta joukkoon kylmä voi. Sekoittele sormin, kunnes crumbleseos on tasaista.
Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
Vatkaa toisessa kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, koko ajan vatkaen. Sekoita sokeri-voiseokseen myös kermaviili.
Kääntele sekaan mustikat. (Jos käytät pakastemustikoita, jotka eivät ole enää jäisiä, valuta ylimääräinen neste siivilässä ennen mustikoiden lisäämistä.)
Paista uunissa noin 40-45 minuuttia, kunnes kakku on kypsää. Anna jäähtyä vuoassa noin 10 minuutin ajan ja siirrä sitten tarjoiluvadille. Kakun voi nauttia lämpimänä tai valmistaa etukäteen seuraavaksi päiväksi.
Reseptissä käytetyt tuotteet


NUOLIJA/LUSIKKA, SILIKONI 27 cm, Royal Pearl


PALLOVATKAIN, SILIKONI 28 cm, Royal Pearl


LAUTANEN 22cm SVELTE, OLIVE
