Grillattu nektariinisalaatti prosciutolla ja burratalla

Grillattu nektariinisalaatti prosciutolla ja burratalla

Tämä grillattu nektariinisalaatti prosciutolla ja burratalla on täydellinen kesäinen herkku, joka yhdistää makean hedelmän, suolaisen ilmakuivatun kinkun ja kermaisen juuston raikkaaksi kokonaisuudeksi. Basilika, balsamiviinietikka ja sitruunankuori tuovat salaatille pirteyttä, ja halutessasi voit lisätä rapeutta paahdetuista pinjansiemenistä. Kevyt ja täyteläinen salaatti sopii mainiosti lämpimiin kesäpäiviin ja juhlahetkiin.

Resepti


4 nektariinia
70 g prosciutto crudo -kinkkua
2 burrata-juustoa
basilikaa
tilkka balsamiviinietikkaa
yhden sitruunan kuori raastettuna
50 g pinjansiemeniä (voi halutessaan jättää pois)

Leikkaa nektariinit neljään osaan ja poista kivet. Kuumenna hiiliteräs- tai valurautapata keskilämmöllä. Ilman öljyä paahda nektariinin lohkot pannulla, kunnes niihin muodostuu kevyttä hiiltymää leikatuilla puolilla.


Siirrä nektariinit tarjoilulautaselle. Asettele prosciuttosiivut nektariinien ympärille ja asettele kokonaiset sekä puolitetut burratat niiden lomaan.


Viimeistele joukolla tuoreita basilikanlehtiä, tilkalla balsamiviinietikkaa ja raastetulla sitruunankuorella, joka antaa raikkautta.


Vinkki: paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kullanruskeiksi ja ripottele ne salaatin päälle ennen tarjoilua.


Tarjoile heti ja nauti tästä raikkaasta, kesäisestä annoksesta!

"Yksinkertainen ja herkullinen salaatti, joka tuo pienen palan italialaista kesää lautasellesi."