Tämä raikas ja kevyt paistetun lohen resepti on täydellinen kesäpäivien herkku. Rapeaksi paistettu parmesaanikuori ja mehukas lohi luovat yhdessä makuelämyksen, joka sopii loistavasti lämpimiin iltoihin. Tarjoa tuoreen persiljan kera ja nauti aito italialainen maku suoraan grillikauden sydämestä!



Resepti
Neljälle
Öljyä paistamiseen
100 g parmesaanijuustoa, raastettuna
2,5 dl jauhoja
suolaa
mustapippuria
500 g lohta
kourallinen tuoretta persiljaa, silputtuna
Valmistele kaksi matalaa kulhoa. Täytä toinen jauhoilla ja toinen raastetulla parmesaanilla. Mausta jauhot suolalla ja pippurilla maun mukaan. Leikkaa lohi ohuiksi fileiksi. Kun kaikki fileet ovat valmiina, aloita kuorruttaminen. Ota yksi file kerrallaan, kasta ensin parmesaanikulhoon ja paina kevyesti, jotta kuorrutus tarttuu hyvin. Siirrä file jauhokulhoon ja peitä se tasaisesti jauhoilla. Toista sama kaikille fileille.
Kuumenna pannu ja lisä hieman öljyä. Kun pannu on kuuma, paista kuorrutetut lohifileet noin 3–4 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
Viimeistele ripauksella suolaa ja tuoretta silputtua persiljaa. Tarjoile lämpimänä ja nauti!
"Yksinkertaiset raaka-aineet, kullanruskea rapeus ja kesän raikkaimmat maut. tämä paistettu lohi tuo auringon lämmön suoraan lautasellesi."



Reseptissä käytetyt tuotteet


PAISTINPANNU 28 cm Blacksteel Pro


TERÄSLASTA / NOTKEA PAISTINLASTA 28,5cm, Steely


KULHO 19cm SMOOTH, ROSE



KULHO 19cm SMOOTH, STONE



VIILARAASTIN hieno karkeus 37 cm, Steely

