Pihvi juustoisen parmesaaniperunamuusin kera

Pihvi juustoisen parmesaaniperunamuusin kera

Tämä klassisen pihvin ja perunamuusin twist on herkullinen ja täydellinen kaikille parmesaanin ystäville!

Resepti

Pihvi (3-4 hlö)

400 g ulkofilee pihvi
1 dl oliiviöljyä
50 g voita
Tuore rosmariinia
suola
mustapippuri
valkosipulimauste

*Mausteet maun mukaan

Parmesaaniperunamuusi

1 kg perunaa
50 g voita
175 g parmesaanijuustoa
350 ml ruokakermaa
suola

Aloita pesemällä ja kuorimalla perunat ja laita ne kiehuvaan veteen, joka on maustettu suolalla niin, että ne peittyvät kokonaan! Perunoiden keittäminen kestää noin 15-20 minuuttia, mutta tiedät, että ne ovat valmiita, kun voit helposti pistää niitä haarukalla. Raasta sillä välin parmesaanijuusto ja lisää se kulhoon voin, kerman ja suolan kanssa. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja työnnä perunat perunaprässin läpi. Sekoita kaikki ainekset keskenään, kunnes saat tasaisen koostumuksen! Muista aina maistaa, jos tarvitset lisää suolaa tai vaikka voita tai kermaa, jos se on liian tiivistä!

Valmistele pihvi paistamista varten ottamalla pihvi pois jääkaapista 30 minuuttia ennen paistamista. Kuivaa pihvi seuraavaksi paperipyyhkeellä ylimääräisen kosteuden poistamiseksi. Lisää sitten kaikki mausteet lihan kaikille puolille, tämä antaa lisämakua lihalle, kun se on kypsennetty. Valmistele pannu lisäämällä siihen reilusti öljyä ja anna sen kuumentua hyvin kuumaksi. Lisää pihvit pannulle ja anna paistua 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta, jos haluat pihvin olevan puolikypsä. Lisää viimeisen 4 minuutin aikana voi ja rosmariini ja ala kaataa sulaa voita pihvin päälle lusikalla. Kun pihvi on valmis, poista se pannulta ja anna sen levätä 10 minuuttia ennen leikkaamista!

Vinkki: Käytä pannulle jäänyttä voin ja öljyn seosta kastikkeena pihvin ja perunamuusin päälle, jotta saat täydellisen makuräjähdyksen!

Vinkki: Pihvin paistamiseen sopii parhaiten pannu, jossa on paksu pohja, kuten valurauta– tai hiiliteräspannu.