Crème brûlée -kardemummakeksit

Crème brûlée -kardemummakeksit

Päätin yhdistää kaksi suosikkijälkiruokaani samaan, ja siitä tuli ihana! Pehmeän ja voisen keksin yhdistelmä creme bruleen rapeaan kuoreen sopii täydellisesti yhteen!

Resepti

Kardemumma keksit

150 g voita
150 ml sokeria
150 ml fariinisokeria
1 kananmunaa
1 rkl vaniljauutetta
4,5 dl vehnäjauhoa
2 rkl maissitärkellystä
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 tl Kardemummaa (tai maun mukaan)

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokerit, kunnes se on kevyt ja kuohkea. Sekoita joukkoon kananmuna ja vaniljauute. Sekoita erillisessä kulhossa kaikki kuivat aineet. Sekoita kaikki yhteen ja vatkaa tasaiseksi. Taikinan tulee olla paksua. Jaa taikina palloiksi ja paista uunissa 7-8 minuuttia. Anna jäähtyä pari minuuttia ja aseta sitten jäähdytystelineelle jäähtymään kokonaan.

Vinkki: Jos haluat, että keksit ovat ohuempia ja pehmeämpiä, niin laita noin 4-4,2 dl vehnäjauhoa eikä 4,5 dl (katso artikkelin viimeinen kuva).

Crème brûlée kreemi

3 munankeltuaista
40 ml sokeria
15 ml maissitärkellystä
230 ml maitoa
20 g voita
2 tl vaniljauutetta

Aloita laittamalla munankeltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan. Sekoita ne keskenään ja lisää sitten maito ja sekoita. Laita kattila liedelle miedolle lämmölle ja sekoita jatkuvasti, kunnes kastike paksuuntuu. Muista, että tämä saattaa kestää pari minuuttia, mutta et halua lopettaa sekoittamista, koska tällöin munat saattavat kiehua ja niistä syntyy kokkareita. Kun saat paksun koostumuksen, ota kattila pois liedeltä ja lisää voi. Sekoita tasaiseksi ja jos huomaat kokkareita, kaada se siivilän läpi.kun Crème brûlée -kastike on jäähtynyt, kaada se pursotinpussiin ja pursota sitä jäähtyneiden keksien päälle. Ripottele lopuksi runsaasti sokeria keksien päälle ja kristallisoi sokeri liekittimellä, jotta saat klassisen Crème brûlée -viimeistelyn.