Hasselback-perunat valkosipulikastikkeen, pekonin ja kevätsipulin kera

Hasselback-perunat valkosipulikastikkeen, pekonin ja kevätsipulin kera

Tavalliset uuniperunat ovat hyviä, mutta Hasselback-perunat ovat upeita ja yhtä helppoja tehdä! Viimeistelty kermaisella valkosipulikastikkeella ja rapeilla pekonipaloilla, mikä tekee siitä täydellisen pehmeän ja rapean yhdistelmän. Tämä on paistettujen perunoiden huippu!

Tässä reseptissä käytimme valurautapannuamme, joka sopii täydellisesti tarjoiluun kauniin muotonsa ja kokonsa ansiosta. Muista vain poistaa puinen kahva, kun paistat uunissa!

Resepti

7 perunaa (kaikki samankokoisia, jotta ne kypsyvät samalla nopeudella)
Oliivi öljyä
Suola
150 g voita
Rosmariinia
1 kokonainen valkosipuli
1 purkki creme fraiche
1 rkl maitoa
4 palaa pekonia
Kevätsipulia (maun mukaan)
Mustapippuria


Aloita pesemällä kaikki perunat. Kun olet pessyt ne, hiero niihin oliiviöljyä ja suolaa (tässä järjestyksessä). Leikkaa perunan pohjasta ohut siivu, jotta se ei pyörisi leikkuulaudalla. Ota yksi peruna kerrallaan ja aseta se kahden syömäpuikkojen tai metallipillien keskelle ja aloita leikkaaminen niin, että saat aikaan 2-3 mm:n viipaleet perunan pitkin alusta loppuun, jolloin syntyy viuhkamainen efekti, jossa pohja pysyy ehjänä, mutta viillot eivät mene kokonaan läpi! Aseta kaikki perunat valurautapannuun ja valuta ne oliiviöljyllä. Leikkaa ohuita voiviipaleita ja aseta ne perunaviipaleiden väliin. Lisää lopuksi päälle rosmariinia ja suolaa. Paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. Ota sitten pois uunista ja lisää pannulle valkosipulia sekä lisää voita perunoiden päälle. laita takaisin uuniin vielä 30 minuutiksi.

Kastike

Kypsennä pekoni rapeaksi ja laita se sivuun. Sekoita creme fraiche maidon ja paistetun valkosipulin kanssa. (voit käyttää tähän vaiheeseen myös tehosekoitinta, jotta saat tasaisemman koostumuksen). Pilko pekoni, kun se on jäähtynyt, sekä kevätsipuli. Lorauta valkosipulikastiketta perunoiden päälle ja lisää päälle hienonnettua pekonia ja kevätsipulia sekä hieman mustapippuria!