Perunamillefoglie

Perunamillefoglie

Peruna ja lohi, hieman erilaisena yhdistelmänä! Tämä ihana lisuke sopii täydellisesti joulupöytään vaikka kalan rinnalle. Mandoliini on tässä reseptissä paras ystäväsi!

Perunamillefoglie

Ainekset 4 henkilölle:

4 keskikokoista perunaa (samanlaisia keskenään)
200 g kylmäsavulohta
1 pallo buffala mozzarellaan
suolaa ja pippuria
ruohosipulia

Pese perunat huolella. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi mandoliinin avulla. Keitä perunaviipaleet kasarissa n 10 minuuttia. Valuta keitinvesi pois varovasti, jotta viipaleet eivät rikkoutuisi.

Jos käytät perinteistä uunipeltiä, laita pellille leivinpaperi. HEIROLin pro uunipellille riittää, että peltiin sivelee hieman öljyä tai voita.

Asettele perunaviipaleet uunipellille (kannattaa asetella koon mukaan, jotta perunamillefoglieista tulee samankokoisia). Kaada perunaviipaleiden päälle loraus oliiviöljyä sekä ripaus suolaa ja pippuria. Paista perunoita uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia kunnes perunaviipaleet ovat väriltään kultaisia.
Viipaloi mozzarella samankokoisiksi viipaleiksi. Mausta lohiviipaleet sitruunamehulla.

Asettele uunista tulleiden perunaviipaleiden päälle mozzarella siivu, sitten päälle perunaviipale ja tämän päälle vielä kerros mozzarellaa ja perunaa. Paahda perunamillefoglioita uunissa vielä sen verran, että mozzarella pehmenee.

Poista perunamillefogliot uunista ja aseta päälle lohisiivu sekä viimeistele oman mielesi mukaan ruohosipulilla, basilikalla, tillillä tai persiljalla sekä rouhitulla rosepippurilla.