Pääsiäispupuja, pajunkissoja ja ihanan kirpeä pääsiäiskakku
Pääsiäisenä voi syödä vähän hienommin, lammasta, valkosipulirosmariiniperunoita ja lasissa kuohuvaa.
Jos jälkiruoissa kaipaat vaihtelua, tämä pääsiäiskakku vie kielen menneessään! Passionhedelmän ihanan kirpeän ja happaman maku on pääsiäispöydän täydellinen lopetus.
Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeria valkoiseksi vaahdoksi.
Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe ja lisää munavaahdon joukkoon yhdessä sulatetun voin ja sitruunamehun kanssa.
Jaa taikina kakkuvuokiin ja paistaa uunin alimmassa tasossa n. 45minuuttia. Anna kakkupohjien jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.
Täytettä varten vaahdota kerma ja tomusokeri kiinteäksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto ja vaniljasokeri vaahdon joukkoon, sekoita kunnes massa on tasaista.
Leikkaa passionhedelmät terävällä veitsellä kahtia. Laita hyytelömäinen hedelmäliha siemenineen siivilään ja sekoita lusikalla, kunnes saat kaiken mehun talteen ja vain mustat siemenet jäävät siivilään.
Halkaise kakkupohjat kahtia.
Aseta ensimmäinen puolikas kakkuvadille ja kostuta hieman laimennetulla passionhedelmän mehulla. Levitä lemon curd -tahnaa ja n. 2-3 rkl kermatäytettä kakkupohjalle.
Kokoa kaikki kerrokset samalla tavalla. Levitä kermatäytettä myös kakun pinnalle, lisää keskelle lemon curdia ja koristele kakku pääsiäisteeman sopivilla suklaamunilla.
Pääsiäisaterian jälkeen on ihana mennä yhdessä kävelylle. Sen jälkeen suklaamunien etsintä saa alkaa!
Kirjoittaja Cristina Moborg on italialais-suomalainen foodisti, HEIROLin toinen yrittäjä, sekä neljän aikuisen lapsen äiti. Ruoanlaitto on Cristinalle intohimo ja tapa osoittaa pohjatonta rakkautta läheisille. Taiteellisen Cristinan luovuus näkyy myös ruoanlaitossa – lopputulos on kaunis vaikka matka on välillä hieman sotkuinen. Seuraa Cristinan keittiömatkaa Instagramissa.