Pääsiäismocktail

Pääsiäismocktail

Kevät tuo tullessaan vaalean keltaiset ja auringonlaskun oranssit sävyt, ja ei ole parempaa tapaa nauttia näistä väreistä kuin virkistävä mocktail, joka sopii nautittavaksi mihin aikaan päivästä tahansa. Tämä juoma yhdistää raikkaat sitrushedelmien maut ja makean kotitekoisen rosmariinisiirapin, joka tuo siihen ihanan ja yllättävän vivahteen.

Greippi-Rosmariini Refresher



(1 mocktail)
2/3 dl tuoretta greippimehua
1 dl tonic-vettä
2-4 cl rosmariinisiirappia
2 cl tuoretta limemehua
Greippi siivuja tai rosmariininoksia
Jäitä


Kaada rosmariinisiirappia lasiin (2 cl, jos et halua mocktailista liian makeaa, ja 4 cl, jos tykkäät makeammasta juomasta). Lisää sitten greippimehua, limemehua ja tonic-vettä. Tarjoile jäillä ja koristele greippilohkoilla tai rosmariininoksilla.


Vinkki: Voit vaihtaa tonic-veden kuohuviiniin, jos haluat tehdä tästä cocktailin!


Löydä rosmariinisiirapin resepti alla!

Itsetehty rosmariinisiirappi


2,5 dl vettä
2,5 dl sokeria (tai hunajaa täyteläisempää makua varten)
3–4 tuoretta rosmariininoksaa


Kuumenna vesi ja sokeri (tai hunaja) kattilassa keskilämmöllä. Sekoita välillä, kunnes sokeri on täysin liuennut. Lisää rosmariininoksat ja alenna lämpöä matalaksi. Anna hautua noin 5–10 minuuttia riippuen siitä, kuinka voimakkaan maun haluat. Ota kattila pois liedeltä ja anna siirapin tekeytyä vielä 15–20 minuuttia. Siivilöi rosmariininoksat pois ja kaada siirappi puhtaaseen lasipurkkiin tai -pulloon. Säilytä jääkaapissa ja käytä kahden viikon kuluessa.


Nyt sinulla on rosmariinisiirappi, jota voit käyttää cocktaileihin, limonadeihin tai vaikka jälkiruokiin!