Omena-kaurapuuro

Omena-kaurapuuro

Viileinä syysaamuina on ihana keittää puuroa ja lisätä päälle pannulla paistettuja omenoita! Tämä puuro on viimeistelty pähkinöillä ja lorauksella hunajaa. Ja tietenkin kylkeen lämmin kuppi kahvia.

Resepti


2 dl kaurahiutaleita
1/2 l vettä
3/4 tl suolaa
1 rkl voita
1 omena
1 rkl saksanpähkinöitä
1 rkl pistaasipähkinöitä
1 rkl kurpitsansiemeniä
1 rkl tummaa suklaata tai tummasuklaanappeja
hunajaa
kanelia
kardemummaa


Mittaa kaurahiutaleet 2 litran kasariin ja lisää vesi. Kiehauta seos, vähennä lämpöä, laita kansi päälle ja anna hautua noin 5–7 minuuttia. Lisää voi kylmälle pannulle ja kuumenna keskilämmöllä. Viipaloi omena ja paista viipaleita pannulla noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Jaa puuro kahteen kulhoon ja lisää päälle paistetut omenat, kanelia, kardemummaa, siemeniä, pähkinöitä, hunajaa ja suklaanappeja.



Vinkki: Kokeile myös ihanaa omenahilloreseptiä, joka sopii syyspuuroon täydellisesti!

Aamupuuro <3 Kahvi


Mikään ei voita sitä tunnetta, kun aloittaa aamun keittämällä herkullista puuroa ja tuoretta kahvia. Niiden ihanat tuoksut täyttävät keittiön ja luovat heti lämpimän tunnelman. Yksi lempitavoistamme kahvin valmistamiseen on termopressopannu; sen teräksinen rakenne pitää kahvin tai teen lämpimänä pidempään. Loistava valinta rauhallisiin aamuhetkiin, jolloin voit nauttia kahvihetkestä täysin siemauksin.

Ihania syksyisiä hetkiä!