Punajuuri-sinihomepiirakka

Punajuuri-sinihomepiirakka

Rakastan kesää mutta vielä enemmän rakastan sesonkien vaihtelua! Ajatukseni ovat sadonkorjussa ja ihanissa punajuurissa. Vastustamattoman kauniin värinen juures päältä ja sisältä, nimittäin juuressa on paljon hyviä kivennäisaineita.

Innostuin niin, että pukeuduin itsekin punajuuren väriseksi 🙂

RESEPTI


1 valmis piirakkapohja suolaiseen leivontaan
4-5 valmiiksi keitettyä punajuurta
2 luomu kananmunaa
150 g sinihomejuustoa rouheena ( josta 20 g piirakan päälle)
150 g mascarponea
3 rkl hunajaa (1rkl piirakan päälle)
kourallinen saksanpähkinöitä (jätä pieni määrä piirakan päälle)
2 timjamin oksaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Lämmitä uuni 200°C. Kauli taikina sopivan kokoiseksi ja levitä voideltuun piirakkapohjaan. Voit myös käyttää valurautaista blinipannua.

Sekoita kulhossa mascarpone, kananmunat, sinihomejuusto, hunaja, saksanpähkinät rouhittuna pieneksi, timjamin lehtiä, suolaa ja pippuria.

Kaada mascarponeseos piirakkavuokaan.

Leikkaa punajuuret ohuiksi siivuiksi ja asettele ne juustoseoksen päälle.Ripottelee vielä päälle jäljellä oleva sinihomejuusto, saksanpähkinöitä, hunajaa, öljyä, suolaa ja pippuria. Paista uunissa 20-25 min.

Piirakka on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella hyvä näin. Jos kaipaat lisäksi makea ja yrttinen maku piirakan viereen, alla vielä resepti pikkelöityihin omenoihin ja minttupestoon.

Buon appetito!

Pikkelöidyt omenat

Valmistele edellisenä päivänä tai muutama tuntia ennen piirakan paistoa

1 1/2 dl vettä
1 dl väkiviinietiikka
4 rkl sokeria
pala inkivääriä
1 tl suolaa
1 tl sinapinsiemeniä
muutamia neilikoita
hyppysellinen sahramia

Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä kiehuvaksi. Sammuta liesi ja anna jäähtyä. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi ja laita lasipurkkiin. Kaada jäähtynyt liemi omenoiden päälle, sulje kansi ja laita jääkaappiin odottamaan.

Minttupesto

1 ruukku minttua
1 ruukku basilikaa
muutamia lehtipersiljan oksia
50 g suolaamattomia pistaaseja
1 valkosipulin kynsi
1/2 sitruunan mehu
1 dl raastettua parmesaania
1 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

sekoita kaikki aineet blenderissä. Tarjoa minttupeston ja pikkelöidyt omenat yksinkertaisen salaatin kanssa täydentämään punajuuripiirakan makua!