Linguine katkarapukastikkeella

Linguine katkarapukastikkeella

Tämä linguine-katkarapuresepti tuo lautasellesi Välimeren auringon ja italialaisen keittiön aidon maun. Sitruunan ja valkoviinin raikkaus yhdistyy mehukkaisiin katkarapuihin luoden maukkaan kastikkeen, joka tarttuu täydellisesti pastaan. Helppo ja nopea valmistaa, juuri niin kuin italialaisissa rantakylissä.

Resepti

(neljälle)

3 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
400 g katkarapuja
1 rkl murskattuja chilihiutaleita
Yhden sitruunan raastettu kuori
Puolikkaan sitruunan mehu
Suolaa
Pippuria
400 g linguine-pastaa
Kourallinen silputtua lehtipersiljaa




Kuumenna oliiviöljy isolla pannulla keskilämmöllä. Lisää murskattu valkosipuli ja chilihiutaleet ja kuullota niitä hetki, kunnes niiden tuoksu täyttää keittiön. Kaada pannulle valkoviini sekä lisää sitruunankuori ja puolikkaan sitruunan mehu. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen minuutin tai kaksi, jotta maut yhdistyvät.


Lisää katkaravut pannulle ja paista niitä muutama minuutti kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kypsiä mutta eivät sitkeitä. Mausta suolalla ja pippurilla, maista ja säädä sitruunamehun määrää tarvittaessa.


Keitä sillä välin pasta al denteksi suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja lisää se suoraan pannulle katkarapukastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin, jotta pasta peittyy kastikkeeseen.


Viimeistele annos tuoreella silputulla persiljalla ja tarjoile heti lämpimänä.


Nauti raikkaasta italialaisesta makuelämyksestä!


"Aito italialainen maku syntyy tuoreista katkaravuista, sitruunasta ja valkoviinistä - yksinkertaista ja herkullista."