Kotitekoinen limoncello ja raikas limoncello spritz

Kotitekoinen limoncello ja raikas limoncello spritz

Limoncello on raikas ja sitruksinen italialainen likööri, joka tuo hetkessä aurinkoisen tunnelman lasiisi. Tämä kotitekoinen versio on helppo valmistaa ja täynnä luonnollista sitruunan makua. Yhdistä limoncello raikkaaseen spritziin, ja saat täydellisen kesäjuoman, joka sopii niin rentoihin illanviettoihin kuin juhlahetkiin. Astu italialaiseen kesään ja nauti raikkaudesta joka siemauksella! 

HEIROLin kotitekoinen limoncello


10 luomusitruunaa (mieluiten vahattomia)
750 ml vodkaa (väkevää, maustamatonta, mieluiten vähintään 40 % alkoholia)
500 ml vettä
300–400 g sokeria (maun mukaan)


Pese sitruunat huolellisesti. Kuori veitsellä tai kuorimaveitsellä varoen vain keltainen osa sitruunankuoresta - vältä valkoista kitkerää osaa.


Laita sitruunankuorilastut isoon puhtaaseen lasipurkkiin tai pulloon. Kaada päälle vodka, sulje tiiviisti ja ravista kevyesti. Anna maustua viileässä ja pimeässä paikassa 7–10 päivää, ravistaen purkkia varovasti kerran päivässä. Vodka saa vähitellen kirkkaan keltaisen värin ja imee sitruunan aromit itseensä.


Maustamisen jälkeen yhdistä vesi ja sokeri kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoita, kunnes sokeri liukenee kokonaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.


Siivilöi sitruunankuoret pois sitruunamaustetusta vodkasta hienon siivilän tai harsokankaan avulla. Sekoita sitruunalla maustettu vodka jäähtyneen sokeriliemen kanssa. Kaada valmis limoncello puhtaisiin pulloihin ja sulje. Parhaan maun saavuttamiseksi anna limoncellon levätä jääkaapissa tai pakastimessa vähintään 4–7 päivää ennen tarjoilua.

"Siemaus limoncelloa, auringon lämpö poskilla - italialainen kesä alkaa lasista."

Limoncello Spritz


4 cl limoncelloa
10 cl proseccoa
Kivennäisvettä
Sitruunaviipale
Jäitä
Tuoretta minttua


Lisää jäitä valkoviinilasiin. Kaada limoncello ja prosecco lasiin. Täytä lasi kivennäisvedellä ja sekoita kevyesti. Koristele sitruunaviipaleella ja tuoreella mintulla.