Sitruunaposset brûléella on raikas jälkiruoka, joka yhdistää kermaisen pehmeän täytteen ja rapeaksi karamellisoidun sokerikuoren. Tarjottuna kauniissa sitruunankuorissa tämä kesäinen herkku tuo väriä ja raikkautta pöytään. Helppo valmistaa ja täydellinen päätös lämpimälle illalle.


Resepti
8 hengelle
4 luomusitruunaa (näistä tehdään sitruunakupit)
6 dl kuohukermaa
1,5 dl ruokokidesokeria + lisää sokeria pinnalle karamellisointiin
5 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljauutetta
Leikkaa sitruunat puoliksi (pituussuunnassa, jotta saat tukevan sitruunakupin) ja pienellä veitsellä irrota varovasti hedelmäliha kuoresta. Kaavi sisus lusikalla pois rikkomatta kuorta. Taputtele tyhjät sitruunankuoret kuiviksi ja aseta ne tarjoilulautaselle tai pellille, joka mahtuu jääkaappiin.
Kuumenna kattilassa kuohukerma, vaniljauute ja sokeri keskilämmöllä samalla sekoittaen. Kun seos alkaa kiehua kevyesti, laske lämpöä ja anna hautua noin 5 minuuttia sekoittaen.
Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon tuorepuristettu sitruunamehu. Anna seoksen levätä ja jäähtyä noin 15 minuuttia.
Kaada hieman jäähtynyt posset-seos valmiisiin sitruunankuoriin. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 2–3 tunniksi, mielellään yön yli.
Ennen tarjoilua ripottele possetin pinnalle reilusti ruokokidesokeria ja karamellisoi se liekitimellä rapeaksi brûlée-kuoreksi.
Tarjoile viileänä ja nauti raikkaasta, sitruksisesta jälkiruoasta!
”Kermainen posset ja rapea brûlée-kuori täydellinen yhdistelmä raikkautta ja makeutta kesän herkutteluhetkiin.”

Reseptissä käytetyt tuotteet


NUOLIJA/LUSIKKA, SILIKONI 27 cm, Royal Pearl


PALLOVATKAIN, SILIKONI 28 cm, Royal Pearl

