Kriseldan vinkit Bialetti-keittimen hoitoon

Kriseldan vinkit Bialetti-keittimen hoitoon

Ei ole Bialettin voittanutta! Parhaat kahvihetket vuosien varrella on syntyneet mutteripannun voimalla. Sain ensimmäisen Bialetti-mutteripannuni kymmenen vuotta sitten ja uskallan väittää, että se olisi kestänyt tähän päivään saakka, jos olisin osannut pitää siitä huolta.

 

HEIROL on tuonut Bialettin tuotteita jo 30 vuotta Suomeen ja sain kädestä pitäen neuvoja, miten pitää hyvää huolta rakkaasta mutteripannusta. Alla vinkit päämajalta, Casa HEIROLilta.

 

Bialetti-keittimen hoito

 

  1. Vesi mutteriin asti. Ei enempää, eikä vähempää.

  2. Suppiloon saa laittaa kahvia täyteen. Ei saa painaa! (Note-to-self, kun leikin espressomaestroa).

  3. Älä koske kahvaan, kun kierrät pannua kiinni tai auki. (Nimimerkillä edellinen pannu hajosi kahvasta tämän takia).

  4. Pese pelkästään lämpimällä vedellä! Ei siis astianpesuaineita, eikä astianpesukoneeseen, sillä pesuaineiden emäksisyys voi syövyttää alumiinin pintaa.

  5. Vaihda suppilo, tiiviste ja filtteri aina tarvittaessa. Tiiviste tulisi vaihtaa viimeistään kun huomaat että se alkaa tummumaan ja hieman kovettumaan tai hapertumaan. Filtteri ja suppilo säilyvät käytössä pidempään kunhan muistat pestä ne huolellisesti aina käytön jälkeen.

 

Enpä muuten tiennytkään että Bialettilla on myös näitä näppäriä induktioalustoja! Eipä siis tarvitse vaihtaa vanhaa perinteistä mutteripannua induktioliedelle soveltuvaan versioon jos liesi päivittyykin induktioon ja vanha keitin on vielä voimissaan.

 

 

Näillä vinkeillä luulisi Bialettin kulkevan suvussa sukupolvelta toiselle!