Tiramisukakku

Tiramisukakku

Oletko koskaan kokeillut käyttää savoiardi-keksejä muuta kuin annoskulhoissa tai isossa vuoassa? Halusin kokeilla uutta tapaa ja siitä tulikin loppujen lopuksi todella kaunis tiramisukakku! Käytin 18 cm irtopohjavuokaa, laitoin pohjalle leivinpaperia pohjan ja vuoan reunan väliin, ja sivuille käytin super näppärää reunakalvoa.

Crema pasticcera on kaikkien rakastama vaniljakiisseli jota käytetään Italiassa jälkiruoissa. Tässä kakussa yhdistin lopuksi kermavaahdon joka tekee täytteestä ilmavamman, ja nimi muuttuikin crema diplomaticaksi 🙂

Tiramisukakku

1,3 kuppi (300 g) kermaa
¾ kuppia (200 g) täysmaitoa
3 munankeltuaista
40 g sokeria
2 rkl (15 g) maissitärkkelystä
7 g liivatetta
vaniljaa
Savoiardi-keksejä (n. 25 kpl)
espressokahvia
valko-ja tummasuklaata koristeluun

Täyte:
Laita tyhjä kulho pakastimeen ja anna jäähtyä täysin.
Toisessa kulhossa sekoita liivate kylmään veteen.
Lisää maito ja vanilja kasariin ja kuumenna kunnes maito kiehahtaa. Laita munankeltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys toiseen kasariin ja sekoita tasaiseksi. Maidon alkaessa kiehua lisää 1/3 maidosta kasariin munankeltuaisten kanssa. Sekoita. Lisää loput maidot kahdessa osassa ja laita kasari takaisin liedelle. Sekoita kunnes seos paksuuntuu.

Siirrä pois liedeltä ja sekoita todella nopeasti. Ota kulho pakastimesta ja kaada seos kylmään kulhoon. Sekoita liivate joukkoon ja sekoita nopeasti. Anna seoksen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

Vaahdota kerma. Kermavaahdon tulee olla pehmeä ja kiiltävä, ei liian paksu.

Lisää kerma viilentyneen seoksen joukkoon kolmessa osassa. Sekoita hyvin jokaisessa välissä.

Keksit:
Tarvitset noin 25 savoiardi-keksiä. Keitä kupillinen espressokahvia ja lisää 2 rkl amaretto- likööriä. Asettele keksit tasaisesti pohjille sekä vuoan reunoille. Reunakalvo on tässä kätevä! Kostuta savoiardi-keksit kevyesti espresso-amaretto seokseen. Kosteana ne tarttuvat kiinni reunakalvoon ja pysyvät pystyssä.

Kaada seos vuokaan, peittele kelmulla ja anna asettua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Koristele raastetulla suklaalla ennen tarjoamista