Italialainen lounas

Italialainen lounas

Tähän aikaan vuodesta monilla meistä on tapana kaivata Italian-lomaa. Koska monet meistä eivät matkusta Italiaan tänä vuonna, päätimme tuoda palan Italiaa luoksemme herkullisen ruoan ja juomien avulla!

SITRUUNA RICOTTA PASTA


tarpeeksi pastaa 4 annosta varten (noin 60 g per henkilö).
250 g ricottaa
250 g tuoretta pinaattia, pesty.
100 g parmesaania
1 sitruunan mehu
2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä (1 rkl paistamiseen ja 1 rkl lorauttamiseen päälle).
1 valkosipulinkynsi, raastettu tai puristettu.
Basilika
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1 sitruuna koristeeksi (viipaleina).


Ohje

Aloita kiehauttamalla vettä suuressa kattilassa pastaa varten. Tee sillä välin ricotta-seos lisäämällä ricotta, hienonnettu basilika, parmesaani, sitruunamehu, valkosipuli, suola ja pippuri. Lorauta pannulle oliiviöljyä ja paista pinaattia, kunnes se on kuihtunut. Lisää ricotta-seos pannulle pinaatin kanssa (lämpö pois päältä). Kun pasta on kypsynyt, lisää se pannulle ja sekoita kaikki yhteen. Lisää hieman lisää oliiviöljyä sekä sitruunaviipaleita ja basilika

MOZZARELLAA TOMAATTIPEDILLÄ


2 mozzarellaa
2 tomaattia (me käytimme Adora-tomaatteja)
1 valkosipulin kynsi
Oliiviöljyä
Basilika
suolaa ja pippuria maun mukaan


Ohje

Viipaloi tomaatit ja aseta ne pienelle uunivuoalle. Pirskota päälle oliiviöljyä, viipaloitu valkosipuli, suolaa ja pippuria. Paista uunissa 150 asteessa 7-12 minuuttia. Kun olet ottanut tomaatit uunista, laita päälle mozzarellaa sekä lisää oliiviöljyä ja basilikaa. (Voit halutessasi lisätä joukkoon myös salamia.)

TÄYDELLINEN VIRKISTÄVÄ KESÄJUOMA



Täydelliseksi virkistäväksi juomaksi päätimme hankkia maustettua kivennäisvettä mauilla sitruuna ja veriappelsiini. Nautimme ne jäiden ja sitruunaviipaleiden kera. Se oli täydellinen tapa viimeistellä tämä italialainen lounas, joka todella sai meidät tuntemaan, että nautimme tätä ruokaa Rooman piazzalla tai Caprin kallioilla!

Buon appetito!

Nicole