

SITRUUNA RICOTTA PASTA
tarpeeksi pastaa 4 annosta varten (noin 60 g per henkilö).
250 g ricottaa
250 g tuoretta pinaattia, pesty.
100 g parmesaania
1 sitruunan mehu
2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä (1 rkl paistamiseen ja 1 rkl lorauttamiseen päälle).
1 valkosipulinkynsi, raastettu tai puristettu.
Basilika
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1 sitruuna koristeeksi (viipaleina).
Ohje
Aloita kiehauttamalla vettä suuressa kattilassa pastaa varten. Tee sillä välin ricotta-seos lisäämällä ricotta, hienonnettu basilika, parmesaani, sitruunamehu, valkosipuli, suola ja pippuri. Lorauta pannulle oliiviöljyä ja paista pinaattia, kunnes se on kuihtunut. Lisää ricotta-seos pannulle pinaatin kanssa (lämpö pois päältä). Kun pasta on kypsynyt, lisää se pannulle ja sekoita kaikki yhteen. Lisää hieman lisää oliiviöljyä sekä sitruunaviipaleita ja basilika
MOZZARELLAA TOMAATTIPEDILLÄ
2 mozzarellaa
2 tomaattia (me käytimme Adora-tomaatteja)
1 valkosipulin kynsi
Oliiviöljyä
Basilika
suolaa ja pippuria maun mukaan
Ohje
Viipaloi tomaatit ja aseta ne pienelle uunivuoalle. Pirskota päälle oliiviöljyä, viipaloitu valkosipuli, suolaa ja pippuria. Paista uunissa 150 asteessa 7-12 minuuttia. Kun olet ottanut tomaatit uunista, laita päälle mozzarellaa sekä lisää oliiviöljyä ja basilikaa. (Voit halutessasi lisätä joukkoon myös salamia.)

TÄYDELLINEN VIRKISTÄVÄ KESÄJUOMA
Täydelliseksi virkistäväksi juomaksi päätimme hankkia maustettua kivennäisvettä mauilla sitruuna ja veriappelsiini. Nautimme ne jäiden ja sitruunaviipaleiden kera. Se oli täydellinen tapa viimeistellä tämä italialainen lounas, joka todella sai meidät tuntemaan, että nautimme tätä ruokaa Rooman piazzalla tai Caprin kallioilla!
Buon appetito!
Nicole
Reseptissä käytetyt tuotteet


PAISTINPANNU 28 cm Royal Pearl


UUNIVUOKA 20cm SVELTE, TERRACOTTA



LÄVIKKÖKANSIKATTILA 5 L 22 cm Steely Pro

PASTALAUTANEN 25cm SMOOTH, STONE


