Resepti
400g Spaghetti tai Fettuchine-pastaa
200g punaisia kuivattuja linssejä
3 viipaletta pekonia (Tai pancettaa jos saatavilla)
1 pieni sipuli
1 varsisellerin varsi
1 porkkana
10 kirsikkatomaattia
2dl valkoviiniä
8dl kasvislientä
3rkl oliiviöljy
1 ruukku leikattua lehtipersiljaa
suolaa ja mustapippuria
tarjoiluun parmesaanijuustoa
Hienonna pekoni. Kuori ja kuutioi porkkana ja sipuli. Hienonna varsiselleri. Halkaise kirsikkatomaatit. Ruskista pekoni padassa tai kattilassa ja lisää mukaan oliiviöljy sekä pilkotut vihannekset. Jatka kuullottamista muutama minuutti ja lisää mukaan valkoviini. Anna kiehua viisi minuuttia tai kunnes lähes kaikki viini on haihtunut. Huuhtele linssit kylmän veden alla lisää mukaan. Lisää mukaan myös liemi ja hauduta miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Keitä pasta suolatussa vedessä lähes kypsäksi (siivilöi kaksi minuuttia ennen ohjeissa annettua keittoaikaa. Lisää pastat linssimuhennoksen joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Jatka kypsennystä muutama minuutti niin että pasta kypsyy loppuun ja irtoava tärkkelys saostaa kastiketta.
Lisää lopuksi mukaan hienonnettu lehtipersilja.
Tarjoile pasta raastetun parmesaanijuuston kera.