Punajuurignocchit lehtikaali-basilikapeston kera

Punajuurignocchit lehtikaali-basilikapeston kera

Tämä resepti yhdistää punajuurignocchien maanläheisen makeuden lehtikaali-basilikapeston raikkauteen ja aromaattisuuteen. Ruokalaji on paitsi visuaalisesti näyttävä myös täynnä makuja ja ravinteita. Se sopii täydellisesti kasvisruokailijoille ja niille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta perinteisen gnocchin sijaan. Helposti valmistettava ja ravitseva annos on ihanteellinen niin arjen kuin juhlahetkienkin aterialle.

Resepti


Gnocchi
500 g perunoita
100 g punajuuria
1-1,7 dl gluteenitonta jauhoseosta
Suolaa
1 kananmunan keltuainen

Pesto
80 g lehtikaalia
2 valkosipulinkynsi
2 rkl pinjansiemeniä
1 kourallinen basilikanlehtiä
100 g parmesaania (tai maun mukaan)
2 rkl sitruunamehua
140 ml oliiviöljyä

Viimeistelyyn:
2 rkl pinjansiemeniä – paahdettuna
100 g vuohenjuustoa
voita



Gnocchi
Kypsennä perunat ja punajuuret, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Kuori kypsät perunat, kuutioi ne ja muusaa perunat perunaprässillä. Anna punajuurten jäähtyä hetki, kuori ne ja soseuta yhdessä kananmunankeltuaisen ja suolan kanssa tasaiseksi. Sekoita perunamuusi ja punajuurisose suuressa kulhossa. Lisää jauhoja vähitellen (1/2 dl kerrallaan), kunnes taikina ei enää tartu käsiin. Vaivaa kevyesti jauhotetulla pinnalla, mutta älä vaivaa liikaa. Jaa taikina neljään osaan ja kauli kukin osa noin 1-2 cm paksuiseksi tangoksi. Leikkaa gnocchit 2-3 cm paloiksi ja ripottele niihin jauhoja, jotta ne eivät tartu toisiinsa. Käytä rigagnocchia (gnocchimuotoilijaa) rullataksesi gnocchit ja saadaksesi niihin kauniit klassiset kuviot.


Pesto
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita (varovasti, ne palavat nopeasti). Sekoita kaikki pesto-ainekset (öljyä lukuun ottamatta) tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää öljy vähitellen, kunnes pesto on haluamasi koostumuksen mukaista. Säilytä pesto jääkaapissa, kunnes käytät sitä.


Gnocchien keittäminen ja tarjoilu
Keitä gnocchit runsaassa suolavedessä noin 2-4 minuuttia tai kunnes ne nousevat pintaan. Kuumenna pannulla voita keskilämmöllä noin 30 sekuntia, kunnes voi on kullanruskeaa. Lisää keitetyt gnocchit pannulle ja paista voissa noin 1 minuutti. Lisää pesto pannulle ja sekoita gnocchien kanssa. Aseta lautaselle ja lisää paahdettuja pinjansiemeniä ja vuohenjuustoa.

Tämä resepti on saanut inspiraationsa"Another Food Blogger"-blogista.


Tutustu hänen reseptiinsä täältä!