Resepti
Pohja
4 dl gluteenitonta jauheseosta (+hieman lisää sydänkoristeita varten)
2 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
200 g voita
2 kananmunaa
Täyte
200 g mustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 prk (200g) kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
Ohje
Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Nypi joukkoon pehmeä voi. Lisää lopuksi kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (29 cm). Säästä pieni osa piirakkataikinasta ja laita se sivuun (sydänkoristeita varten). Sekoita mustikat ja perunajauhot kulhossa. Sitten lisää kananmunat, sokeri ja kermaviili kulhoon ja sekoita. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Lisää sivuun laitettuun piirakkataikinaan lisää jauhoja ja sekoita se joukkoon, jotta taikina ei olisi niin juoksevaa ja se olisi helpompi työstää. Kun olet saanut haluamasi koostumuksen, ota pieni sydänmuotti ja leikkaa 24 pientä sydäntä ja aseta ne piirakan reunoille. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 40-50 minuuttia.