Kinuskikissan Daim-suklaakahvikakku

Kinuskikissan Daim-suklaakahvikakku

Suklainen kahvikakku on mielettömän mehevä ja herkullinen tarjottava niin kahvipöydässä kuin vaikka kesämökillä tai retkellä. 


Seuraa Kinuskikissan reseptiä ja leivo tätä kakkua kotona!

Resepti


Taikina

125 g Daim-maitosuklaata
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
150 g voita
3 1/4 dl sokeria
4 munaa
1 1/2 dl maitoa tai kermaa
1 1/4 dl rypsiöljyä

Kinuski

1 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa

Pursotukset

1 1/2 dl vispikermaa
75 g Daim-maitosuklaata

Koristelu


kirsikoita
Daim-rouhetta


Taikina


Leikkaa Daim-maitosuklaa rouheeksi. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita voi-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, munia, maitoa/kermaa ja öljyä. Sekoita lopuksi joukkoon Daim-suklaarouhe.
Voitele Heirolin kahvikakkuvuoka (tilavuus 2,5 l). Levitä taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Anna seistä hetki vuoassa ja kumoa jäähdytysritilän päälle. Jäähdytä ennen kuorruttamista.


Kuorruttaminen ja täyttäminen


Mittaa kattilaan fariinisokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes kinuski muuttuu kastikemaiseksi ja saavuttaa 110-112 asteen lämpötilan. Tarkemmat ohjeet löydät kinuskikuorrutteen reseptistä. Jäähdytä hetki ja valuta kinuskia kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin, jotta kinuski jähmettyy. Leikkaa sen jälkeen kakku kahteen osaan täyttämistä varten. Ylemmästä ”hatusta” kannattaa tehdä ohut, jotta kakun leikkaaminen tarjoiluvaiheessa on helpompaa. Sulata Daim-maitosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon suklaasula rauhallisesti sekoittaen. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on Heirolin iso tähtitylla. Pursota kiehuroita alemman osan päälle ja nosta ylempi kerros kanneksi. Viimeistele koristelu kirsikoilla ja Daim-rouheella.

Löydä tämä ja monia muita herkullisia reseptejä Kinuskikissan verkkosivuilta!