Keraamisen pinnoitetun pannun plussat ja miinukset

Keraamisen pinnoitetun pannun plussat ja miinukset

Mitä tarkoittaa, jos pannulla on keraaminen pinnoite?
 
Vaikka keraaminen pinnoite kuulostaa viittaavan keraamiseen astiaan, näin ei kuitenkaan ole. Nimi tulee sen emalimaisen pinnoitteen ulkonäöstä. Keraamisen kattilan tai pannun sisäpinta on päällystetty luonnollisella, vettä ja öljyä hylkivällä pinnoitteella, joka levitetään rungon päälle.
 
Tämä pinnoite valmistetaan ilman PFAS-yhdisteitä tai raskasmetalleja, kuten lyijyä ja kadmiumia, mikä tekee keraamisista keittoastioista suositun ja ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon perinteisille tarttumattomille pinnoille.



99 % HEIROLin tuotteista on PFAS-vapaita ja muovittomia. Näissä tuotteissa suosimme keraamisia pinnoitteita sen sijaan, että käyttäisimme myrkyllisiä ja haitallisia kemikaaleja, jotka voisivat päätyä elimistöömme ruoan kautta.
 

Keraamisen pinnoitteen hyvät puolet


1. Non-stick pinnoite


Keraamisesti pinnoitettu pannu on yhtä helppokäyttöinen kuin Teflon-pannu, ja se tarjoaa kitkattoman pinnan ilman haitallisia kemikaaleja. Keraaminen pinnoite vähentää rasvan ja öljyn tarvetta ruoanlaitossa, sillä ruoka ei tartu yhtä helposti pannuun.


2. Helppo pestä

Keraaminen pinnoite on erinomainen estämään ruoan tarttumista pannuun. Tämän vuoksi pannun peseminen on vaivatonta. On kuitenkin muistettava, ettei pannua saa hankata kovalla metallisienellä, sillä pinnoite voi naarmuuntua.


3.Myrkytön



Keraamisesta pinnoitteesta ei löydy lainkaan PFAS-kemikaaleja, mikä tarkoittaa, että se on täysin myrkytön. PFAS-kemikaalit tunnetaan vaarallisina "ikuisuuskemikaaleina", jotka voivat aiheuttaa useita eri sairauksia. Nimensä mukaisesti niitä kemikaaleja ei voida koskaan poistaa maapallolta.




Keraamisen pinnoitteen ei niin hyviä puolia


1. Keraaminen pinnoite on herkempi kuin Teflon-pinnoite


Koska tässä pinnoitteessa ei ole lainkaan raskasmetalleja tai myrkyllisiä kemikaaleja, se on herkempi lämpötilan vaihteluille. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että pannua ei voisi käyttää yhtä pitkään kuin Teflon-pannua. Jos huolehtii pannusta kuten pitäisi eikä ylikuumenna sitä, se saattaa kestää jopa viisi vuotta!


2. Pinnoitettu pannu ei ole tarkoitettu kovaan paistamiseen


Jos etsit pannua, jota voit käyttää esimerkiksi pihvin paistamiseen tai kuumaa lämpötilaa vaativaan ruoanlaittoon, pinnoitettu pannu ei ole paras vaihtoehto. Pinnoitettu pannu säilyy parhaimmillaan, jos sitä lämmitetään maksimissaan keskilämmöllä (varsinkin induktioliedellä, joka kuumenee paljon nopeammin ja voimakkaammin) ja käytetään vain puisia, muovisia tai silikonisia lastoja. Tämä pätee sekä keraamisesti pinnoitettuihin pannuihin että Teflon-pannuihin.


Lue lisää PFAS-kemikaaleista ja HEIROLin PFAS-vapaasta aloitteesta täältä!