Näin helppoa on kokata keraamisella pinnoitetulla paistoastialla

Näin helppoa on kokata keraamisella pinnoitetulla paistoastialla

Vaikka keraamiset paisto- ja keittoastiat ovat monille melko uusia, niiden käyttö on samanlaista ja yhtä helppoa kuin perinteisen pinnoitetun paistinpannun. Näissä pannuissa on myös iso etu, että niissä ei ole haitallisia kemikaaleja, mikä helpottaa ruoanlaittoa ja estää myrkkyjen päätymistä lautaseen!


Oikeista kypsennystekniikoista turvalliseen säilytykseen, tässä on vinkkejä, kuinka pidät uudet keraamiset keittoastiasi hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään. Keraamisten pannujen ja kattiloiden pitäisi tosiaan kestää 2-5 vuotta, kun niitä käytetään oikein

Mistä keraaminen pinnoitettu paistoastia on tehty?


Valikoimastamme löydät kolme eri pinnoitettua sarjaa:


1. Royal Pearl



Royal Pearl -sarjan paistinpannut ja kasarit on valmistettu 100 % kierrätetystä alumiinista, ja niistä löytyy 100 % PFAS-vapaa ja muoviton keraaminen pinnoite terveelliseen ruoanlaittoon.


2. UUTUUS! Cerasafe Pro Triply



Cerasafe® Pro -sarja on päivitetty entistäkin paremmaksi uudella 3-kerrosrakenteella! Paistoastioiden runko on tehty kahdesta teräs kerroksesta, jonka keskeltä löytyy alumiininen sydän, joka johtaa lämpöä mainiosti! Pannujen ja kattiloiden pinnoite on 100 % PFAS-vapaa ja muoviton keraaminen pinnoite, joka soveltuu jokapäiväiseen ruoanlaittoon ilman huolta ylimääräisistä ainesosista.


3. Groove



Täysin PFAS-vapaat GROOVE paistinpannut ja kattilat ovat askel kohti kirkkaampaa tulevaisuutta! Pannujen ja kattiloiden runko on tehty paksusta 6 mm valualumiinista, joka ei väänny kuumuudesta. Kaikista Groove-tuotteista löytyy 100 % PFAS-vapaa ja muoviton keraaminen pinnoite.

Kokkaustekniikoita keraamisen pinnoitetun pannun käytössä


Keraamisen pinnoitetun pannun käyttö on hyvin samanlainen kuin tavallisen pinnoitetun pannun! Sillä on todella helppo paistaa, hauduttaa ja keittää. Sen pesu on myös vaivatonta, sillä keraaminen pinnoite estää ruoan kiinnittymisen pannuun!


Kuten tavallisessa pinnoitetussa pannussa, sitä ei voi ylikuumentaa, mikä tarkoittaa, että sitä ei voi käyttää uppopaistamiseen tai korkeissa lämpötiloissa paistamiseen. Kaikki mainitut sarjat soveltuvat kaikille liesille, mutta on aina hyvä muistaa, että induktioliesi on paljon voimakkaampi kuin muut liedet. Tämä tarkoittaa, että pitää olla varovainen, ettei pannua tai kattilaa ylikuumenna, sillä pinnoite saattaa vaurioitua.


1. Paista matalalla lämpötilalla


Jos haluat, että pannusi tai kattilasi säilyy mahdollisimman kauan hyvässä kunnossa, on tärkeä muista käyttää sitä matalalla lämpötilalla. Niin kuin 'Teflon'-pannut, pinnoite kestää maksimissaan keskilämpö liedellä ja sitten erillisesti mainitun lämpötilan uunissa.

Royal Pearl (220c)
Cerasafe Pro Triply (200c)
Groove (180c)


2. Pese paisto- ja keittoastiat aina käsin


On aina hyvä pestä pannut ja kattilat käsin heti käytön jälkeen. Tämä takaa sen, että pannuihin ja kattiloihin ei jää ruokajämiä, jotka voisivat vaurioittaa pinnoitetta. Hapan elintarvikkeet, kuten tomaatti ja sitruuna, voivat vahingoittaa pinnoitetta, sillä jos pannu jää likaiseksi, nuo ainekset syövät pinnoitetta pikkuhiljaa ja heikentävät sen non-stick-ominaisuuksia. Tämän takia on myös tärkeää, ettei pannuissa ja kattiloissa säilytetä ruokaa, sillä se voi aiheuttaa negatiivisia seurauksia pinnoitteelle.


3. Säilytä kattilasi ja pannusi oikein


Muista säilyttää pinnoitetut pannut ja kattilat siten, että ne eivät ole pinottuna toisten päällä ilman mitään suojaa. Jos laitat pannun toisen pannun päälle, se saattaa naarmuttaa alempana olevan pannun pinnoitetta. Nämä naarmut vaikuttavat pannun paistokykyyn, ja jos naarmuja tulee riittävästi, se saattaa tarkoittaa, että pannua ei voi enää käyttää, sillä ruoka saattaa jäädä helposti kiinni niihin kohtiin. Pannujen ja kattiloiden kannattaa säilyttää kuivassa tilassa pystyssä tai pinoitettuna, ja jokaisen pannun väliin on hyvä laittaa pehmuste.


4. Laita rasvaa tai öljyä kylmälle pannulle


Keraaminen pinnoitettu pannu on erilainen tässä suhteessa verrattuna hiiliteräs- tai valurautapannuun. Ennen kuin laitat pannun lieden päälle, on tärkeää muistaa lisätä rasvaa tai öljyä pannulle. Syy tähän on estää pinnoitteen tyhjänä kuumentumista, mikä saattaa vaurioittaa pinnoitetta. Plussana tässä menetelmässä on myös se, että on helppo nähdä rasvasta tai öljystä, milloin pannu on riittävän kuuma ja milloin on hyvä lisätä paistettavat ainekset pannulle. Lihojen paistamiseen saa parhaan pinnan, kun kuumentaa pannua hitaasti öljyllä tai rasvalla ennen kuin lisää lihaa pannulle.

Meidän valikoimastamme löytyy myös 100 % PFAS-vapaita ja muovittomia leivontavälineitä.

Klikkaa tästä ja selaa 100 % myrkyttömiä leivontaihanuuksia!