Muista nämä paistovinkit keraamisen pinnoitetun pannun kanssa
Keraamisen pinnoitetun pannun käyttö on hyvin samanlaista kuin tavallisen pinnoitetun pannun! Sillä on todella helppo paistaa, hauduttaa ja keittää. Pesu on myös vaivatonta, sillä keraaminen pinnoite estää ruoan kiinnittymisen pannuun!
Kuten tavallisessa pinnoitetussa pannussa, sitä ei voi ylikuumentaa, mikä tarkoittaa, että sitä ei voi käyttää uppopaistamiseen tai korkeissa lämpötiloissa paistamiseen. Kaikki mainitut sarjat soveltuvat kaikille liesille, mutta on aina hyvä muistaa, että induktioliesi on hyvin paljon tehokkaampi, kuin muut liedet. Tämä tarkoittaa, että pitää olla varovainen, ettei pannu tai kattila ylikuumene, sillä ylikuumentaminen vaurioittaa pinnoitetta herkästi.
1. Paista matalalla lämpötilalla
Jotta pannusi tai kattilasi säilyy mahdollisimman kauan hyvässä kunnossa, on tärkeä muista käyttää sitä matalemmalla lämpötilalla. Lieden maksimitehot vaurioittavat pinnoitetta herkästi. Paistaminen kannattaa aina aloittaa miedommalta teholta, ja sitten tarvittaessa lisätä lämpöä. Niin kuin 'Teflon'-pannut, pinnoite kestää maksimissaan keskilämpöä liedellä.
Royal Pearl (uunissa 220c)
Cerasafe Pro Triply (uunissa 200c)
Groove (uunissa 180c)
2. Pese aina käsin
On aina hyvä pestä pannut ja kattilat käsin heti käytön jälkeen. Tämä takaa sen, että pannuihin ja kattiloihin ei jää ruokajämiä, jotka voisivat vaurioittaa pinnoitetta. Hapan elintarvikkeet, kuten tomaatti ja sitruuna, voivat vahingoittaa pinnoitetta, sillä jos pannu jää likaiseksi, nuo ainekset syövät pinnoitetta pikkuhiljaa ja heikentävät sen non-stick-ominaisuuksia. Tämän takia on myös tärkeää, ettei pannuissa ja kattiloissa säilytetä ruokaa, sillä se voi vaurioittaa pinnoitetta.
3. Säilytä kattilasi ja pannusi oikein
Muista säilyttää pinnoitetut pannut ja kattilat siten, että ne eivät ole pinottuna toisten päällä ilman mitään suojaa. Jos laitat pannun toisen pannun päälle, se saattaa naarmuttaa alempana olevan pannun pinnoitetta. Nämä naarmut vaikuttavat pannun paistokykyyn, ja jos naarmuja tulee paljon, se saattaa tarkoittaa, että pannua ei voi enää käyttää, sillä ruoka saattaa jäädä helposti kiinni niihin kohtiin. Pannujen ja kattiloiden kannattaa olla kuivassa tilassa pystyssä tai pinoitettuna, ja jokaisen pannun väliin on hyvä laittaa pehmuste.
4. Laita paistorasva tai -öljy jo kylmälle pannulle
Toisin kuin hiiliteräs- tai valurautapannuissa, pinnoitetulle pannulle paistorasva laitetaan jo kylmälle pannulle ennen kuumentamisen aloittamista. Syy tähän on estää pannun tyhjänä kuumentamista, joka saattaa vaurioittaa pinnoitetta. Kun paistorasva lisätään jo kylmälle pannulle, on helppo nähdä rasvasta tai öljystä, milloin pannu on riittävän kuuma sekä milloin on hyvä lisätä paistettavat ainekset pannulle. Lihojen paistamiseen saa parhaan pinnan, kun antaa pannun lämmetä rauhassa öljyn tai rasvan kanssa ennen kuin lisää lihaa pannulle.