Kokkaustekniikoita keraamisen pinnoitetun pannun käytössä
Keraamisen pinnoitetun pannun käyttö on hyvin samanlainen kuin tavallisen pinnoitetun pannun! Sillä on todella helppo paistaa, hauduttaa ja keittää. Sen pesu on myös vaivatonta, sillä keraaminen pinnoite estää ruoan kiinnittymisen pannuun!
Kuten tavallisessa pinnoitetussa pannussa, sitä ei voi ylikuumentaa, mikä tarkoittaa, että sitä ei voi käyttää uppopaistamiseen tai korkeissa lämpötiloissa paistamiseen. Kaikki mainitut sarjat soveltuvat kaikille liesille, mutta on aina hyvä muistaa, että induktioliesi on paljon voimakkaampi kuin muut liedet. Tämä tarkoittaa, että pitää olla varovainen, ettei pannua tai kattilaa ylikuumenna, sillä pinnoite saattaa vaurioitua.
1. Paista matalalla lämpötilalla
Jos haluat, että pannusi tai kattilasi säilyy mahdollisimman kauan hyvässä kunnossa, on tärkeä muista käyttää sitä matalalla lämpötilalla. Niin kuin 'Teflon'-pannut, pinnoite kestää maksimissaan keskilämpö liedellä ja sitten erillisesti mainitun lämpötilan uunissa.
Royal Pearl (220c)
Cerasafe Pro Triply (200c)
Groove (180c)
2. Pese paisto- ja keittoastiat aina käsin
On aina hyvä pestä pannut ja kattilat käsin heti käytön jälkeen. Tämä takaa sen, että pannuihin ja kattiloihin ei jää ruokajämiä, jotka voisivat vaurioittaa pinnoitetta. Hapan elintarvikkeet, kuten tomaatti ja sitruuna, voivat vahingoittaa pinnoitetta, sillä jos pannu jää likaiseksi, nuo ainekset syövät pinnoitetta pikkuhiljaa ja heikentävät sen non-stick-ominaisuuksia. Tämän takia on myös tärkeää, ettei pannuissa ja kattiloissa säilytetä ruokaa, sillä se voi aiheuttaa negatiivisia seurauksia pinnoitteelle.
3. Säilytä kattilasi ja pannusi oikein
Muista säilyttää pinnoitetut pannut ja kattilat siten, että ne eivät ole pinottuna toisten päällä ilman mitään suojaa. Jos laitat pannun toisen pannun päälle, se saattaa naarmuttaa alempana olevan pannun pinnoitetta. Nämä naarmut vaikuttavat pannun paistokykyyn, ja jos naarmuja tulee riittävästi, se saattaa tarkoittaa, että pannua ei voi enää käyttää, sillä ruoka saattaa jäädä helposti kiinni niihin kohtiin. Pannujen ja kattiloiden kannattaa säilyttää kuivassa tilassa pystyssä tai pinoitettuna, ja jokaisen pannun väliin on hyvä laittaa pehmuste.
4. Laita rasvaa tai öljyä kylmälle pannulle
Keraaminen pinnoitettu pannu on erilainen tässä suhteessa verrattuna hiiliteräs- tai valurautapannuun. Ennen kuin laitat pannun lieden päälle, on tärkeää muistaa lisätä rasvaa tai öljyä pannulle. Syy tähän on estää pinnoitteen tyhjänä kuumentumista, mikä saattaa vaurioittaa pinnoitetta. Plussana tässä menetelmässä on myös se, että on helppo nähdä rasvasta tai öljystä, milloin pannu on riittävän kuuma ja milloin on hyvä lisätä paistettavat ainekset pannulle. Lihojen paistamiseen saa parhaan pinnan, kun kuumentaa pannua hitaasti öljyllä tai rasvalla ennen kuin lisää lihaa pannulle.