Kriseldan kokkikoulu

Kriseldan kokkikoulu

Aijettä! Vihdoin pääsin vierailulle HEIROLin päämajalle! Ihanat Mari sekä Alessia pitivät minulle pienimuotoisen kokkikouluun. Ruuanlaiton sijasta keskityttiin pannun oikeaoppiseen käyttöön. Joku siellä ehkä raapii päätään ja miettii, että mitä vaikeaa siinä nyt on? Jep, näin minäkin olisin ennen ajatellut.

Yksi tärkeimpiä asioita ruoanlaiton ohella on myös osata käyttää ja huoltaa työvälineitä. Hyvät keittiövälineet kestävät läpielämän, kun niistä pitää oikeaoppisesti huolta.

Käytimme oppitunnin aikana HEIROL Steelsafe -paistinpannua, jonka teräsrungon ja alumiinisydämen ansiosta pannu varaa lämpöä energiatehokkaasti ja lämpö jakautuu tasaisesti, eli pannu kypsentää ruoan tasaisesti.

Uskallan väittää, että moni minun kaltainen tavallinen tallaaja ei juurikaan mieti, miten lämpö jakautuu pannulla tai miten kahvan muotoilu on saatu ergonomisesti minttiin.

Steelsafe pannun täysin PFOA-vapaata pinnoitetta suojaa patentoitu, ainutlaatuinen teräksinen hunajakennorakenne, joten pannulla voi käyttää myös teräksisiä keittiövälineitä. Tästä tykkään, koska onhan teräksiset välineet nyt esteettisesti nätimpiä – vai mitä mieltä olette näistä kokkipihdeistä tai paistolastasta?


Muistiinpanot paistinpannun käytöstä

  1. Paistorasva aina kylmälle pannulle.

  2. Liettä ei tarvitse laittaa täysille (Täällä yksi guilty as charge – miksi se liesi pitää aina olla täysillä). 

  3. Paista liha/kala/kasvikset rauhassa. Älä sörki ruokaa turhaan (Tähänkin syyllistyn, kun leikin oman elämäni Henkka Alénia.).

  4. Pese jäähtynyt (!) pannu aina käsin. Muista myös ulkopuoli.

Näiden oppien myötä olen ollut huomattavasti tietoisempi keittiövälineistä ja pitänyt niistä huolta 150% paremmin.