Teräspannu – ikuinen elämänkumppani

Teräspannu – ikuinen elämänkumppani

Teräs on hyvin suosittu valmistusmateriaali keittiövälineissä, ja ihan syystä. Teräs on kestävä ja myrkytön. Se ei reagoi ulkopuolisten aineiden kanssa, joten sitä on hyvin turvallista käyttää. 

Teräspannu on myös helppo puhdistaa tarvittaessa vaikka teräsvillalla. Ruostumattomia terässeoksia on useampia, mutta useimmiten keittiövälineet ovat valmistettu teräksestä, jossa on merkintä 18/10. Merkintä tarkoittaa, että seoksessa on 18 % kromia ja 10 % nikkeliä. 

Tiesitkö, että teräspannun käyttäminen on lisäksi ekologinen valinta, sillä teräspannun avulla paistat ruoan pienemmällä teholla, käyttäen näin ollen vähemmän energiaa.

HEIROLin valikoimissa olevat teräksestä valmistetut paistoastiat soveltuvat kaikille liesille, mukaan lukien kaasu, grilli ja jopa nuotio. Oikein käytettynä ja huollettuna teräspannu on lähes ikuinen!


Alkuun teräspannun käyttö saattaa tuottaa haasteita, se vaatii hieman opettelua, mutta kun pannun kanssa pääsee sinuiksi, siitä tulee luottoystävä keittiössä! Lue täältä lisää vinkkejä teräspannun käyttöön. Täältä näet videon miten teräspannun saa pestyä puhtaaksi.


Teräspannun rakenne

On hyvä pitää mielessä, että myös teräsvälineitä on eri laatuisia. Varsinkin paistoastioissa on suuria laatueroja. Laadukkaat ja kestävät pannut ovat aina monikerroksisia.

Monikerrospannut ovat kalliimpia valmistaa, mutta tämän tekniikan ansiosta pannut johtavat ja varaavat erinomaisesti lämpöä. Näistä syistä HEIROLin teräspannut ovat suosittuja myös ammattilaisten keskuudessa. HEIROLin pannuihin voitkin törmätä monen ravintolan keittiössä.

HEIROLin teräspaistinpannut ovat joko 3- tai 5-kerrospannuja. Tarkoittaen sitä, että pannun teräskerrosten välillä on joko 1 tai 3 kerrosta alumiinia joukossa. Alumiinin ansiosta pannu johtaa sekä varaa hyvin lämpöä. Tämä ehkäisee myös pannun vääntymisen.

Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota myös teräspannujemme kahvoihin. Kahvat ovat umpinaiset sekä niitattu kiinni eli ne eivät kuumene liedellä ja ovat lisäksi hygieeniset.

Steelsafe-paistinpannu on 3-kerrospannu. Teräsrakenteen sisällä on alumiinisydän. Tämän ansiosta pannu varaa lämpöä energiatehokkaasti, lämpö jakautuu tasaisesti ja pannu paistaa ruoan kauniisti kauttaaltaan. 

Allsafe-pannu kestää kovaa käyttöä. Energiatehokas viisikerrosrakenne johtaa lämpöä tehokkaasti ja tasaisesti koko pannulle, vaatien vähemmän energiaa kuin muut paistinpannut.

 

Steely Classic -pannun 3-kerrospohjan sisällä on alumiinikerros, tästä syystä pannun pinta lämpenee tasaisesti.

 Myös HEIROLin minipaistoastiasarjan kasareissa ja teräspannuissa on paksu kolmikerrosrakenne, jonka ansiosta ne johtavat myös yhtä lailla hyvin lämpöä kuin isommatkin paistoastiat.