Teräskattilan tai paistinpannun puhdistus

Teräskattilan tai paistinpannun puhdistus

Meille jokaiselle on varmasti joskus käynyt niin, että puuron keittämisen lomassa on huomio hetkeksi kiinnittynyt muualle ja maito jymähtänyt pahasti teräskattilan pohjalle. Tai teräspaistinpannu on ollut hieman liian kovalla, jolloin halloumit on palaneet pintaan kiinni? 

Onneksi tämä tilanne ei ole kattila- tai pannutarinan loppu, vaan pohjaan palaneen keitto- tai paistoastian saa vielä pelastettua tällä pienellä helpolla konstilla. 

Vaikean lian poisto

Tarvitset:
Vettä
Ruokasoodaa
Karkean pesusienen
Talouspaperia
(Viinietikkaa)

Lisää kattilan tai pannun pohjalle ruokasoodaa niin, että pohja peittyy (5 l kattilaan n 5 rkl). Lisää vettä noin puolen väliin kattilaa tai pannua. Laita liesi päälle ja anna nesteen kiehua rauhassa. Ole kuitenkin tarkkana, kiehuva ruokasoodaseos saattaa kiehahtaa hieman reunojen yli. Anna pannun olla miedolla lämpötilalla puolisen tuntia ja sammuta liesi. Kaada vesi pois ja pese pannu karkealla sienellä niin, että loppukin lika irtoaa pohjasta. Huuhtele astia ja pyyhi vielä lopuksi talouspaperilla puhtaaksi. Mikäli lika on kovin pinttynyttä, voit antaa kattilan tai pannun liota vedessä yön yli.

Mikäli nämä keinot eivät vieläkään auta, niin lisää soodan päälle vielä viinietikkaa.

Tiesitkö, että teräskattilaan ilmestyvät sateenkaarenvärit johtuvat siitä, että olet lämmittänyt teräskattilan liian kuumaksi tai tyhjänä. Nämä värit lähtevät ajan kuluessa pois. Saat ne häviämään myös kuumentamalla kattilassa liuosta, jossa on ½ dl etikkaa ja 1 litra vettä. Harjaa kattila ja huuhtele huolella. 

Vinkki: Kun valmistat ruokaa teräskattilassa lisää suola aina vasta siinä vaiheessa, kun vesi kiehuu, sillä muuten suola saattaa syövyttää kattilan pintaa ja siihen syntyy valkeita täpliä. 

Näillä pienillä vippaskonsteilla saat teräspannusi, -kattilasi ja -kasarisi taas uuden säihkyväksi! 

Valikoimastamme löydät teräspannut ja kattilat useassa koossa!

Steely classics -pannut

Steely Classic -paistinpannut ovat nimensä mukaisesti klassisia teräspannuja, joiden energiatehokas kolmikerrospohja, joka johtaa lämpöä tehokkaasti ja tasaisesti. Tuotteissa on ergonominen, tyylikkäästi muotoiltu ja niittikiinnitetty kahva joka asettuu mukavasti käteen ja tekee sarjan tuotteiden käsittelystä vaivatonta. Steely Classic pannut ja kattilat sopivat kaikille liesille, myös induktiolle, ja uuniin. Tuotteet ovat täysin myrkyttömiä ja PFAS -vapaita.

 

Kasari 20 cm // UUTUUS! Wokkipannu 28 cm // Paistinpannu 20 cm // Paistinpannu 24 cm // Paistinpannu 28 cm

 

Allsafe pro -paistinpannut

Allsafe Pro teräspannu on täydellinen pannu kovaan paistamiseen, ruskistamiseen ja hauduttamiseen. Etenkin öljyn ja voin kanssa paistaessa ruokaan saa ihanan maun lisäksi kauniin värin ja rapsakan paistopinnan. Allsafe pannun paistopinnalla on harjattu hunajakenno muotoilu joka vähentää ruoan tarttumista ja pitää rasvan paistettavan ruoan alla. Ja koska kyseessä on teräspannu, voit unohtaa murheet pannun vahingoittamisesta ja käyttää ruoanlaitossa teräksisiä keittiövälineitä!

Paistinpannu 24 cm // Paistinpannu 28 cm

 

Teräskattilat:

Lävikkökansikattila 5 L // Kattila 3,5 L // Kattila 5 L // Kattila 7,5 L // Kattila 10 L // Kattila 15 L