Kesällä nautin erityisesti tuoreiden, sesongissa olevien tuotteiden tuomasta ilosta. Raikkaat hedelmät ja kasvikset sekä pehmeät marjat ovat aina varma merkki kesästä - oli sää millainen tahansa! Ne tuovat lautaselle raikkautta ja väriä, ja on jotain niin aitoa siinä, kun saa nauttia luonnon antimia sellaisenaan.



Kesällä rauhalliset aamiaiset ovat parhaimpia terassilla nautittuna. Olen täysin hurahtanut itsetehtyyn granolaan ja teen sitä tällä hetkellä lisää heti kun edellinen satsi loppuu. Itsetehty granola maistuu mielestäni parhaimmalle yksinkertaisesti kreikkalaisen jogurtin ja kauden marjojen kanssa. Rakastan, miten näiden yhdistelmä saa arjen tuntumaan vähän erityisemmältä – kuin pieni juhla joka aamu.
Istutin pihallemme Sarah Bernhardt -pioneja kaksi vuotta sitten ja tänä kesänä kukkia tuli jo yli 90 kappaletta! Niin täydellistä. Olen pienestä asti ihaillut äitini pioneja (joita tulee satoja!) ja olen superonnellinen, kun olen saanut istutettua niitä myös omalle pihalleni. Pionien hempeä vaaleanpunainen väri ja muhkeat terälehdet tuovat kesään ihanan romanttisen vivahteen.



Kesäkeittiööni kuuluu ehdottomasti meidän upeat Royal Pearl -pannut, joiden vaalealla pinnalla ruoat näyttävät niin herkulliselle! Myös Blacksteel Pro -pannut ovat meillä kovassa käytössä, sillä niillä saa ruokaan ihan mahtavan pinnan. Pannujen laatu ja käyttömukavuus tekevät kokkailusta kesäisin entistäkin nautinnollisempaa.
Lounaaksi teenkin usein kesäisen pastan, johon käytän jääkaapista löytyneitä kasviksia. Usein pannulle päätyy laadukkaan oliiviöljyn lisäksi valkosipulia, kesäkurpitsaa ja kirsikkatomaatteja sekä hieman ricottaa. Lopuksi tietysti päälle parmesaania. Tämä yksinkertainen yhdistelmä on yksi suosikeistani – raikas, täyteläinen, nopea ja juuri sopivan kevyt kesäpäivään.



Tykkään leipoa paljon ja käytänkin lähes aina meidän anodisoidusta alumiinista valmistettua kakkuvuokaa. Vuoka kannattaa voidella ja jauhottaa hyvin (itse käytän korppujauhoja) ja kakku lähtee vuoasta täydellisesti. Vuoalla saa kauniit tasaiset reunat ja kultaisen paistotuloksen, jotka tekevät leivonnaisesta niin kutsuvan näköisen.
Nappasin raparperi keikauskakun reseptin Pinterestistä. Resepti ei kuitenkaan ollut lempparini, mutta kakusta tuli kyllä kaunis! Keikauskakun voisi hyvin tehdä syksymmällä vaikka omenoista.
Olemme käyneet muutamaan otteeseen veneilemässä ja saaristossa saa kyllä niin täydellistä savustettua kalaa. Se onkin go-to lounaani venepäivillä. Edellisellä reissulla ostin kokonaisen lohen mukaani ja nautimme sen koko perheen voimin seuraavana päivänä. Lisukkeena aina tietysti pienimpiä mahdollisia uusia perunoita sekä raikasta salaattia. Perunat keitän aina meidän lävikkökansikattilassa, sillä lukittuva kansi tekee veden kaadosta niin vaivatonta ja on taas yksi keittiöväline vähemmän pestävänä, kun ei tarvitse erillistä lävikköä!
Yli jääneet perunat paistamme usein seuraavana päivänä pannulla voissa. Blacksteel Pro -pannulla perunoihin tulee ihanan rapea ja kultainen pinta – niin yksinkertaista, mutta niin hyvää.


Tässä super helppo ja hyvä lisuke, joka kannattaa napata talteen (kuva yllä)!
- papuja
- oliiviöljyä
- ricottaa
- pestoa
- sitruunan kuori raastettuna
- sormisuolaa
Kaada pestyt pavut lautaselle. Lisää päälle oliiviöljyä sekä muutama nokare ricottaa lusikalla. Koristele pestolla ja raastetulla sitruunan kuorella. Viimeistele oliiviöljyllä ja sormisuolalla. Löysin kaupasta kerrankin myös burrataa, joten lisäsin sen myös tällä kertaa. Tämä annos on niin raikas ja nopea, että se toimii mainiosti niin arjen kiireessä kuin kesän pidemmilläkin illallisilla.
Kesällä tulee kokkailtua paljon tuoreista vihanneksista sekä hedelmistä, ja uusi Rivera Pro -sarjan Damascusveitsi on must-have. Veitsen terä on niin terävä, että se leikkaa ihan huomaamattaan. Kaunis oliivipuinen kahva näyttää myös ihanalle keittiössä. Yksi lemppariresepteistäni on tämä nektariinikakku, joka tuo lautaselle makeaa ja mehukasta kesän tunnelmaa.


PAISTINPANNU 28 cm Blacksteel Pro


LÄVIKKÖKANSIKATTILA 5 L 22 cm Steely Pro


KAKKUVUOKA 23x7,5 cm, anodisoitu alumiini


PAISTINPANNU 20 cm Cerasafe® Triply


VIILARAASTIN hieno karkeus 37 cm, Steely

Alessia tuo ruokiinsa ja leivonnaisiinsa ripauksen italialaista intohimoa ja ruotsalaista selkeyttä – eikä ihme, sillä hänen juurensa ulottuvat molempiin maihin. Alessia on mukana perheyrityksessä jo kolmannessa sukupolvessa ja on kasvanut keittiössä, jossa ruoka on aina ollut enemmän kuin pelkkä ateria – se on ollut tapa olla yhdessä ja jakaa hetkiä. Hän inspiroituu arjen pienistä kauniista asioista, sesongin raaka-aineista ja käsillä tekemisestä. Alessian leipomuksissa yhdistyvät herkullisuus, visuaalisuus ja lämmin tunnelma – ne syntyvät rakkaudesta ruokaan ja elämään sen ympärillä.











