Ystävänpäivä

Ystävänpäivä

Hei kaikki ihanat, ATTENZIONE <3

Yksi vuoden parhaista päivistä on jälleen käsillä. Ystävänpäivä, San Valentino, Valentine’s Day – miten kukin sitä haluaa kutsua. Minulle henkilökohtaisesti se on enemmänkin Rakastavaisten päivä, kuten se Italiassa paremmin tunnetaan. Päivä täynnä rakkautta ja hellyydenosoituksia pois sulkematta ihanan leikittelevää viettelystä ja ripausta piristävää intohimoa …Grande Passione…jota kukin tarvitsee päiväänsä aina silloin tällöin. Pätee ainakin omalla kohdallani ;D

Hyvät ystävät kuuluvat tietysti myös päivääni <3 Heidän kanssaan haluan nauttia MARENKIHERKUN ja täydellisen kupillisen mokkakeittimellä keitettyä kahvia, sekä tietysti lasin kuplivaa! Mitä tulee rakkaimpaani…Ehkä lisään näihin kahteen vielä pitsiä…ja villiä mielikuvitustani 😀

MARENKIKAKKU


Tarvitset:
4 kananmunan valkuaista
2 dl erikoishienoa sokeria
1/3 tl valkoviinietikkaa
2 tl maissitärkkelysjauhoja
rahkaa, kermavaahtoa tai jäätelöä
sesongin marjoja


Ohje

Erota kananmunasta keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Mikäli valkuaisten joukkoon eksyy pienikin pisara keltuaista, ei marekimassa vaahtoudu kunnolla sillä keltuaisen rasva estää vaahtoutumisen. Käytä huoneenlämpöisiä kananmunia. Vaahdota valkuaisia niin kauan, kunnes vaahto on kovaa ja se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Vaahdottamiseen kannattaa käyttää teräskulhoa, sillä muovikulhon pinnassa saattaa olla rasvaa.

Lisää sokeri, valkoviinietikka ja maissitärkkelys pienissä erissä valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Erikoishieno sokeri tekee marengin koostumuksesta paremman. (Lisää halutessasi lopuksi 2 tl lakritsijauhetta.)
Kun käytät valkoviinietikkaa ja maissitärkkelystä, saat marengista kauniin värisen sekä marenki on sisältä pehmeän vaahtomainen. Mikäli haluat perinteisempää marenkia (kuivempaa), jätä pois maissitärkkelysjauhot.

Laita marenkimassa pursontinpussiin, jossa on koristetylla. Pursota marenkimassa kahdeksi tai kolmeksi levyksi leivinpaperille uunipellin päälle. Kuivata marenkilevyjä uunissa 75 asteessa noin tunnin.

Voit täyttää kakun mieltymyksiesi sekä sesongin mukaan joko vaniljalla maustetulla rahkalla, kermavaahdolla tai jäätelöllä. Koristeluun voit käyttää sesongin marjoja ja hedelmiä: mansikota, mustikoista, granaattiomenan siemeniä, rouhittua suklaata, syötäviä kukkia jne.

Ihanaa ystävänpäivää Ystäväni <3

Abbracci,
Cristina