Tervetuloa makumatkalle!

Tervetuloa makumatkalle!

Rakastan matkustamista! Olen utelias tutustumaan vieraisiin kulttuureihin ja erityisesti ruokakulttuureihin. Vieraillessamme uudessa maassa, uudessa kaupungissa, käyn aina pitkällä kierroksella paikallisilla ruokamarkkinoilla, toreilla, kauppahalleissa ja ruokakaupoissa.

Kotiinviemisinä löytyy aina jännää ja uutta testattavaksi omassa kotikeittiössä.

Nyt kun matkustamisen mahdollisuus on hyvin rajallista, palaan näihin vanhoihin makumuistoihin joita olen matkoillani saanut. Samalla myös kaivan vanhat reseptini ja luon kotona läheisilleni mahdollisimman autenttisen illallismatkan ulkomaan reissuilleni.

Liity seuraani ja lähde kanssani makumatkalle <3

ITALIA

Koska olen Italiasta kotoisin, on minun luontevaa viedä sinut vierailulle toiseen kotimaahani. Ehdottomasti lempireseptejäni ovat helppo PASTA CARBONARA, jonka itse valmistan täysin ilman kermaa ja jälkiruoaksi TIRAMISU. Tiesitkö, että vapaasti käännettynä “tira mi su” tarkoittaa “nosta minut ylös”. Tiramisu on siitä helppo jälkiruoka, että voit valmistaa sen etukäteen edellisenä iltana jääkaappiin maustumaan.

Italialaiseen ruokakulttuuriin kuuluu rehelliset ja aidot maut. Se on loppujen lopuksi hyvin yksinkertaista, perinteitä noudattavaa ja siksi myös helppoa. Olennaisena osana ovat puhtaat ja aidot raaka-aineet. Olennaisena osana on myös, kuten kaikessa ruoanlaitossa, rakkaus tekemiseen ja rakkaus heille joille ruokaa valmistat <3

Olen valinnut verkkokauppaamme omia suosikkeja italialaisista tuotteista.

LÄHI-ITÄ

Minua itseäni kiinnostaa Lähi-idän ruokakulttuuri, vaikka emme ole suoranaisesti itse siellä paljon matkustaneetkaan. Syön pääasiassa kasviruokaa, joten tämä ruokakulttuuri sopii minulle! Lähi-idän ruokakullttuuri on täynnä makuja ja mausteita, ja nämä tuoksut tuovat keittiössä jo sellaisen fiiliksen, että olen jossain ihan muualla kuin Littoisten kotikeittiössä. Kasvikset, kikherneet, erilaiset jogurttikastikkeet saavat mielikuvitukseni valloilleen.

Kikherneistä voit valmistaa vaikka mitä. Ne ovat hyvin proteiinipitoisia. Suosikkijeni ovat KIKHERNEPATA sekä FALAFELIT joista olen tehnyt myös “herneversion” .

SKANDINAVIA

Suomalaisista resepteistä yksi ehdottomasti lemppareitani on KARJALANPIIRAKAT. Varsinkin kun olen niiden valmistukseen saanut yhdistää omaa italialaista kulttuuriani ja teen ne pastakoneella!

Koska anoppini Ingrid on aluperin Ruotsista, on keittiöömme tullut ruokaperinteitä naapurimaastamme. Yksi mieheni Rolfin lemppariherkuista on SAHRAMIPULLAT, ja näitä leivon hänen mielikseen silloin tällöin. Sahramipullien keittiöön tuoma tuoksu on aivan huumaava.

Ja vaikka lempparituoksuja ei voi välittää ruudun kautta, niin haluaisin jakaa kuitenkin meidän lemppari ruoanlaittomusiikkiamme. Ne löydät Sportifysta HEIROLin tililtä.

Abbracci,

Cristina