Blinit ovat ihania ja niiden valmistus on helppoa! Ne ovat aina muodissa. Mutta bliniaika on epämääräinen käsite. Monesti se yhdistetään laskiaiseen, kun taas toisille blinit kuuluvat uuden vuoden tarjoiluihin. Yhteinen nimittäjä on kuitenkin alkuvuosi; pakkanen ja talvi.
Historian kirjat kertovat, että blinit kuuluivat paastonajan edeltäviin hetkiin ja maistuivat nimenomaan juuri kylmällä ilmalla. Joka tapauksessa blinikausi on lyhyt, ja monelle blinipannun hankinta vain muutamaa kertaa varten vaikuttaa hankintapäätökseen. On tosi sääli käyttää kaunista pannua vain kerran vuodessa. Somat pannut ovat toki keittiössä myös sisustuselementti. Valuraudasta valmistetut pannut ovat myös ikuisia, sillä valurautahan ei oikein hoidettu mene miksikään.
Mutta, mitä jos blinipannulla olisi käyttöä ympäri vuoden? Blinipannua voi käyttää muuhunkin kuin alkuvuoden herkkujen valmistukseen. Blinipannuissa voi paistaa vaikka munakkaita, sekä yksittäisiä kananmunia. Brunssipöydän kruunaa blinipannuissa paistetut annosmunakkaat. Olemme nähneet myös ihanan reseptin jossa blinipannussa paistettiin kahdelle hengelle tarkoitettu suklainen kavericookie! Nam ja mikä ihana ajatus!