Vihreät falafelit

Vihreät falafelit

Osuvampi nimi näille olisi ehkä vihreät kasvispihvit eikä vihreät falafelit, mutta blah! kuulostaa aivan liian platulta. Tämä on raikas, rapea ja terveellinen pikaruoka! Sekoita vain kaikki aineet mixerissä, muotoile taikina ja laita uuniin. Yhdistä vihreät falafelit lounaaksi salaatin kanssa, ota piknikille mukaan tai tee isompi määrä ja vie vaikka ystävälle.

Jos kuulut niihin, jotka ajattelevat, että ainoa ja oikea tapa on liottaa kikherneet yön yli, olet oikeassa! Jos kuulut niihin, jotka päättävät yhtäkkiä, että tekee mieli falafeleja (minä), käytä kikherneitä tölkissä ja jos et halua valvoa kuumaa öljyä kattilassa, laita ne uuniin.

Alla resepti jälkimmäiseen helppoon tapaan.

FALAFELI RESEPTI

Tarvitset:
400 g tölkkikikherneitä hyvin huuhdeltuna
1 pussi (100-120 g) pakasteherneitä
100 g parsakaalia paloina
2 lehtikaalin lehteä, ilman kovaa keskiosaa
1 keltasipuli pieneksi leikattuna
1 valkosipulin kynsi
1/2 chili ilman siemeniä
2 rkl chian siemeniä
2 tl jauhettua kuminaa
reilu nippu lehtipersiljan lehtiä
muutama mintunlehti
1 tl leivinjauhetta
suolaa
pippuria myllystä

Kuumenna uuni 220°C.
Laita kaikki aineet mixeriin, jauha hienoksi ja maista.
Ota reilu ruokalusikallinen taikinaa ja muotoile pienen pihvin malliseksi.
Sivele päälle oliiviöljyä.
Laita leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin.
Paista uunissa 20 min., sivele lisää öljyä ja paista vielä 15 min. tai kunnes pinta on rapea.

Valmiit pihvit säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.
Tarjoa salaatin, avokadon ja yksinkertaisen bruschetan kanssa. Paahda leipäviipale molemminpuolin kuivassa grillipannussa tai grillissä, kunnes pintaan tulee raitoja.
Halkaise valkosipulinkynsi ja hiero se leivän pinnalle, lorauta laadukasta oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa.
Nauti ja ihmettele ääneen, miten helposti sait taas tehtyä niin hyvää ruokaa! 🙂