VEGENUTELLA
Tarvitset:
225 g hasselpähkinöitä
80 ml makeuttamatonta soijamaitoa tai muuta makeuttamatonta kasvimaitoa
1 rkl kookosöljyä
4 rkl vaahterasiirappia
6 pehmeää kivetöntä taatelia
35 g raakakaakaojauhetta
1 tl aitoa vaniljauutetta
1/4 tl suolaa
Ohje
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Levitä hasselpähkinät uunipellille leivinpaperin päälle. Mikäli käytössäsi on HEIROLin uunipelti, et tarvitse leivinpaperia. Paahda pähkinöitä uunissa noin 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat kevyesti kullanvärisiä. Sekoita niitä kertaalleen puolessa välissä paahtamista. Ota uunista ja anna jäähtyä.
Ota pähkinöitä kourallinen ja hiero niitä tiukasti kämmenten välissä, jotta kuori irtoaa. Kuori kaikki pähkinät. Vaihtoehtoisesti voit hieroa pähkinöitä myös puhtaan keittiöpyyhkeen välissä.
Laita kuoritut hasselpähkinät tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen noin 5 minuutiksi. Kaavi välillä tahna kulhon sivuista, jotta seos sekoittuu tasaisesti. Lisää joukkoon loput ainesosta ja anna tehosekoittimen käydä vielä noin 3–5 minuuttia kunnes seos on tasainen.
Säilytä ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa. Itse tehty Nutella säilyy jääkaapissa noin viikon ajan.
Psst. Jos taatelit ovat kovia, liota niitä ensin lämpöisessä vedessä 10 minuuttia ja valuta.