Vaneljan helpot proteiiniletut

Vaneljan helpot proteiiniletut

Täydelliset proteiiniletut unelmaisella vaniljatäytteellä, mustikoilla, mantelivoilla ja taateleilla.⁠ Täydellinen kesäinen herkku nautittavaksi mökillä, veneellä, kotona tai vaikka picnicillä!

Resepti


(gluteeniton, sokeriton)

Noin 8 lettua

Letut
2 dl kaurajauhoja (teet helposti blendaamalla kaurahiutaleet jauhoksi)
2 rkl vaniljanmakuista tai maustamatonta proteiinijauhetta
2 kananmunaa
2 rkl mietoa oliiviöljyä
2 dl mantelimaitoa
+ Öljyä paistamiseen (esim. suihkutettava oliiviöljy)


Annostele tehosekoittimeen ja blendaa sileäksi taikinaksi. Vaihtoehtoisesti sekoita kulhossa vispilällä. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia. Lisää hieman nestettä, mikäli taikina paksuuntuu liikaa.


Kuumenna Royal Pearl -paistinpannu keskilämmöllä ja lisää hieman suihkutettavaa öljyä. Kaada pannulle noin ½ dl taikinaa ja levitä taikinaa hieman lusikalla. Paista noin 2 minuuttia, kunnes pinta on kiinteä ja alaosa kullanruskea. Käännä ja paista toinen puoli nopeasti. Vältä ylikypsennystä, jottei lettu kuivu ja murene.

Täytteeksi

2 dl vaniljarahkaa
2 dl kermavaahtoa
puolikkaan sitruunan mehut
mustikoita
tuoreita taateleita, pieninä paloina
mantelivoita
hasselpähkinärouhetta

Sekoita vaniljarahka ja kermavaahto kulhossa. Sekoita joukkoon sitruunamehu. Täytä letut rahka-kermavaahtoseoksella, mustikoilla ja taatelinpaloilla. Valuta päälle mantelivoita ja ripottele hieman pähkinärouhetta. 


Nauti!