Juhannuskakku

Juhannuskakku

Tehtiin tämä ihana kakku tyttäreni kanssa hänen syntymäpäivänä ja siitä tuli niin hyvää sekä kauniin näköinen, että halusin jakaa reseptin myös teidän kanssa!

Tämä kakku sopii ihanasti kesän juhliin ja vaikka juhannukseen!
Aivan ihanan raikas ja kesäinen maku!

JUHANNUSKAKKU RESEPTI


345 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruoka soodaa
½ tl suolaa
115 g suolaamatonta voita
200 g sokeria
1 tl vanilja uutetta 
2 rkl sitruunan kuorta
4 kananmunaa
1/3 kuppia / 0,8 dl sitruunamehua
0,5 dl (kaura)maitoa

Levite/päällinen
1 dl kuohukermaa
vadelmia oman maun mukaan
250 g mascarponea
1,5 dl tomusokeria
mansikoita

Kakut

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Voitele kaksi 20 cm kakkuvuokaa. Alumiinivuokia käytettäessä vuoka tulee voitelun lisäksi myös jauhottaa. Irtopohjavuokiin kannattaa laittaa leivinpaperia.

Sekoita yhteen kuivat aineet. Siivilöi jauhot jauhosihdin avulla.

Vatkaa tehosekoittimella huoneenlämpöinen voi sekä sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen sekä sitruunankuori koko ajan sekoittaen.
Jatka sekoittamista ja lisää pikkuhiljaa kuivat aineet, maito sekä sitruunamehu. Sekoita kunnes taikina on tasainen.

Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Kypsästä kakusta tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakkujen jäähtyä kunnolla ennen koristelua.

Kuorrute

Sekoita yhteen kuohukerma, mascarpone, vadelmat sekä tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Leikkaa mansikat ja koristele kakku.

Abbracci,
Cristina