Vaahdotettu ricotta-paahtoleipä mansikoiden ja hunajan kera

Vaahdotettu ricotta-paahtoleipä mansikoiden ja hunajan kera

Kävin tänään mansikkatilalla poimimassa herkullisen makeita mansikoita näitä leipiä varten. En ole kovin makeanhimoinen, joten tämä on minulle täydellinen jälkiruoka/välipala. Se on myös super helppo tehdä rannalla tai puistossa ja on täydellinen palkkio koko aamun mansikoiden poimimisen jälkeen!

Resepti


Vaahdotettu ricotta:

3 dl ricottajuustoa, mieluiten kotitekoista.
3 ruokalusikallista crème fraîchea
0,5 dl vispikermaa
0,75 dl tomusokeria maun mukaan.
1-2 tl vaniljauutetta

Mansikat:

1,5 dl mansikoita, neljäsosiksi leikattuina.
2 rkl tomusokeria
1/2 sitruunan mehu
6 viipaletta maalaisleipää
Hunajaa, päälle tiputtelua varten



Vatkaa kermavaahto sopivan tasaiseksi. Vatkaa kulhossa ricotta, crème fraîche, tomusokeri maun mukaan ja vaniljauute. Sekoita, kunnes se on täysin sileää ja kermaista. Siirrä suurella pyöreällä tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Laita jääkaappiin.


Yhdistä pilkotut mansikat, sokeri ja sitruunamehu keskikokoisessa vatkauskulhossa ja sekoita varovasti. Aseta sivuun ja sekoita välillä, kunnes mansikat pehmenevät ja osa mehusta vapautuu.

Paahda sillä välin leipää ja anna sen jäähtyä.

Kun olet valmis tarjoilemaan, pursota kermavaahtoa suuriksi aalloiksi jäähtyneille, paahdetuille leiville. Lusikoi mansikat ricottan päälle ja lorauta päälle hunajaa.



psst... kokeile kotitekoisen ricottan valmistamista reseptimme avulla!

Hyvää Kesää!

Nicole