Helpot flat bread -leivät

Helpot flat bread -leivät

Yleensä ostan leipää kaupasta, mutta kun resepti on näin helppo, on järkevämpää tehdä se kotona! Flat breadit ovat täydellinen pohja grillatulle lihalle, paistetuille vihanneksille ja dipattavaksi herkullisiin curryihin.

RESEPTI


4,75dl jauhoja
50 g voita
1,75 dl maitoa
suola


Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää maito, kun se on sulanut. Ota kuivat aineet ja laita ne kulhoon.

Lisää siihen lämmin maito ja sulatettu voi ja sekoita, kunnes kaikki on täysin sekoitettu. Kaada taikina puhtaalle alustalle ja vaivaa noin 2 minuuttia. Laita muovikelmu sen ympärille ja laita se huoneenlämpöön 30 minuutiksi.

Kun taikina on ollut 30 min, ota se pois ja paloittele 8 osaan. Kauli kukin pala kaulimen avulla, kunnes se on hyvin ohut.

Lämmitä valurautapannu tai hiiliteräspannu ja kypsennä leipiä yksitellen 1 minuutti yhdeltä puolelta ja 45 sekunnista 1 minuuttiin toiselta puolelta. Laita niiden päälle keittiöpyyhe, jotta ne eivät kuivu.


Täytin flat breadit maustetulla herkullisella lihalla ja lisäsin päälle itsetehtyä tzatzikia, kurkkua, tomaatteja ja tuoretta persiljaa! Super helppo ja herkullinen ateria, jota suosittelen näinä aurinkoisina kesäpäivinä!

Hyvää kesää!

Nicole