Tortellonia, pinaattia ja tahinia

Tortellonia, pinaattia ja tahinia

Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja laita ne uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. (käytän sellaista vuokaa, jossa on pohjassa paistolevy). Ripottele suolaa tomaattien päälle, vähän mustapippuria myllystä ja öljyä. Tomaatit saavat kypsyä uunissa matalassa lämmössä, 120 C, tunnin verran
Tomaattien maku muuttuu makeaksi, niistä tulee uskomattoman herkullisia!

 

Tortellonit & Tahini kastike

Tarvitset:
250 g tortelloneja 
150 g pinaattia
200 g kirsikkatomaatteja
timjamin oksia
valkosipuli
öljyä
suolaa ja pippuria
kourallinen kokonaisia kuorellisia manteleita
pinjansiemeniä

Aloita paahtamaalla pannulla ensiksi manteleita ja sitten pinjasiemeniä, siirrä ne leikkuulaudalle, anna jäähtyä, leikkaa veitsellä pienemmäksi.

Tahini kastike:
1 1/2 dl vettä
reilu dl tahinia
3 rkl sitruunan mehua
1 valkosipulin kynsi
kourallinen mintun lehtiä
kourallinen lehtipersiljaa
kourallinen tilliä
kourallinen basilikaa
suolaa
pippuria myllystä

Laita blenderiin vettä, tuoreyrtit, valkosipuli, tahini, sitruunan mehu, öljyä, suolaa ja pippuria. 
Sekoita ja maistele.

Keitä tortelloneja kiehuvassa, suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Ota talteen dl verran keitinvettä, nosta tortellonit vedestä reikäkauhalla ja laita ne vuokaan lämpimien tomaattien päälle. Laita pinaatit samaan veteen, jossa keitit tortellonit ja keitä minuutin verran. Nosta pinaatit vuokaan, kaada tahini kastike päälle ja sekoita. Lisää pieni määrä keitinvettä jos on tarvetta. Voit vielä lämmittää vuokaa hellalla hetken.
Laita valmiiden annosten päälle mantelit ja pinjansiemenet, tarjoile heti.