Sahramipullat

Sahramipullat

Leivon harvoin pullaa, mutta kun teen sen, en säästele voissa enkä sokerissa!

Herättelen Rolfin lapsuuden muistoja ja lisään taikinaan sahramia. Rolf kun on puoliksi ruotsalainen ja viettänyt siellä paljon aikaa lapsuudessaan. Tuohon aikaan ylellisenä mausteena tunnettu sahrami lisättiin taikinaan jouluisin, mutta minusta ripauksen ylellisyyttä voi lisätä pullaan aina!

SAHRAMIPULLAT


Pullataikina:
(n. 20 kpl)

3 dl maitoa
0,3 g sahramia
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa tai 1 rkl kuorittuja kardemummasiemeniä hienonnettuna morttelissa
50 g hiivaa
150 g huoneenlämpöistä voita
1 luomu kananmuna
11 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää kardemumma ja sahrami, sekoita.

Murenna hiiva kulhoon ja lisää maito, sokeri, suola, kananmuna ja voi.

Lisää vähitellen jauhoja ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi.

Kohota taikina kaksinkertaiseksi kulhossa liinan alla. Siihen menee aikaa noin tunti.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Täyte:

150 g voita
1 dl sokeria
1 1/2 – 2 rkl kanelia

Sekoita pehmeä voi, sokeri ja kaneli keskenään.

Kumoa taikina jauhotetun leivonta-alustan päälle, jaa taikina kahtia ja kaaviloi suorakaiteen malliseksi.

Levitä puolet täytteestä, taita levy kahtia. Leikkaa noin neljän sentin levyisiä suikaleita. Leikkaa kapea suikale puoliksi niin, että yläosa jää yhtenäiseksi. Kierrä palat ja taita päät niin, että ne jäävät pullan alle.

Nosta leivinpellille ja anna kohota liinan alla puolisen tuntia.

Voitele pullia kananmunalla ja paista uunin keskiosassa 10-12 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin värisiä.

Sekoita 3 rkl vaahterasiirappia ja tilkka vettä keskenään.

Sekoita 1/2 dl sokeria ja 1/2 rkl kardemummaa keskenään.

Voitele vastapaistetut pullat siirapilla ja ripottele päälle sokeri-kardemumma seos.

Nauti caffellatten kanssa!
Cristina