TIRAMISU
3 dl espressoa
6 rkl amaretto likööriä
3 isoa kananmunaa
6 rkl sokeria
250 g mascarpone juustoa
2 ½ dl vatkattua kuohukermaa
noin 30 kpl savoiardikeksejä
Pinnalle:
Tumma kaakaojauhe
Ohje
Mausta laakeassa astiassa jäähtynyt espressokahvi 3 rkl:lla amarettoa. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa puhtaassa astiassa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Vaahdota kuohukerma erillisessä astiassa.
Neljännessä astiassa lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vaahdota. Lisää mascarpone juusto, kermavaahto ja 3 rkl amarettoa, sekoita hyvin. Lisää joukkoon valkuaisvaahto kevyesti nostellen. Yritä säilyttää seos kuohkeana.
Kasta yksitellen savoiardi keksit niin, että ne kostuvat vain yhdeltä puolelta. Asettele keksit annosmaljoihin.
Levitä päälle kerros kermaseosta ja tee vielä toinen samanlainen kerros. Peitä maljat muovikelmulla ja anna jälkiruoan tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.
Siivilöi kaakaojauhe tiramisun päälle juuri ennen tarjoamista, jotta kaakao ei muutu kitkeräksi.
Abbracci,
Cristina