Taivaallisen hyvä porkkanakakku

Taivaallisen hyvä porkkanakakku

Yleensä sovellan ja kokeilen uusia juttuja resepteissäni, mutta vain ruonvalmistuksessa. Leivonta on eri maailmansa. Siellä käytettävät aineet, ainesten oikeat määrät ja ohjeiden noudattaminen ovat todella tärkeitä, jotta lopputuloksesta tulisi juuri oikeanlainen. Koristelussa voin kuitenkin antaa mielikuvitukselle vapaat kädet.

PORKKANAKAKKU


Porkkanakakkupohja
150 g voita
3 suurta munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl muskovadosokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl soodaa
1 tl kanelia
250 g porkkanoita
100 g saksanpähkinöitä
1 1/2 dl omenasosetta


Cream cheese -kuorrute
100 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
300 g philadelphia- tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
3 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria


Koristelu
100 g kookoshiutaleita
Itse lisäsin vielä ihania kuivattuja ruusun terälehtiä.


Porkkanakakkupohjan valmistus

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota kaksi kakkuvuokaa, joiden halkaisija on noin 16 cm.
3. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
4. Vatkaa munat, sokeri ja muskovadosokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi ja
vaniljasokeri ja sekoita varovasti.
5. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja kaneli keskenään. Siivilöi seos vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
6. Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi. Rouhi pähkinät. Sekoita porkkanaraaste, pähkinärouhe
ja omenasose taikinaan. Jaa taikina tasaisesti kakkuvuokiin.
7. Paista pohjia 40-45 minuuttia.


Cream cheese -kuorrute
1. Vatkaa voi vaaleaksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.
2. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri ja jatka vatkaamista vielä hetki. Pane kuorrute hetkeksi
jääkaappiin, jos se vaikuttaa liian löysältä.


Kakun kokoaminen
1. Leikkaa kakkupohjat kahtia neljäksi ohuemmaksi pohjalevyksi.

2. Pane ensimmäinen pohjalevy kakkuvadille. Levitä päälle tasainen kerros kuorrutetta. Toista,
kunnes olet käyttänyt kolme pohjalevyä. Pane päällimäiseksi viimeinen pohjalevy
leikkauspinta alaspäin.

3. Levitä loput kuorrutteesta kakun reunoille ja päälle. Ripottele kuorrutteen pinnalle kerros kookoshiutaleita. Painele tarvittaessa kämmenellä, jotta hiutaleet tarttuvat kuorrutteeseen. Koristele kakku kangaskukilla tai jollain muulla mieleiselläsi koristeella.


Porkkanakakku de luxe -resepti, Taivaalliset täytekakut, Linda Lomelino.