Samettinen pannacotta mansikkakastikkeella

Samettinen pannacotta mansikkakastikkeella

Pannacotta on italialainen klassikko, jota voit löytää melkeinpä mistä tahansa aidosta italialaisesta ravintolasta. Olen rakastunut sen samettiseen koostumukseen ja makeuteen siitä lähtien, kun maistoin sitä ensimmäistä kertaa, mutta yllättäen tämä on ensimmäinen kerta, kun yritin tehdä sitä itse ja se ylitti odotukseni, joten halusin jakaa reseptin kanssanne!


Tämä on nopea resepti, joka ei vaadi juuri lainkaan valmisteluaikaa, vain hieman kärsivällisyyttä jäähdytysprosessin aikana!

RESEPTI


5-7 annosta

2 Liivatelehteä
1 1/2 dl maitoa
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 rkl Vaniljauutetta
Saa lisätä enemmän vaniljauutetta maun mukaan!

Manikkakastike

2 dl mansikoita
3/4 dl sokeria

Upota liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.

Mittaa kattilaan maito, puolet kermasta, vaniljauutetta ja sokeria. Anna seoksen hiljalleen lämmetä 4-6 minuuttia, mutta älä anna kiehua.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Liuota ne kuumaan kermaseokseen ja sekoita. Kaada sekaan loppu kerma ja sekoita.

Annostele pieniin jälkiruokakulhoihin tai kuppeihin. Peitä kupit muovikelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi.. Pannacotta saa jäädä hyllyvän pehmeäksi.

Aseta mansikat uunivuokaan ja lisää sokeri ja sekoita. Laita 150-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi. Ota uunista ja soseuta haarukalla tai sauvasekoittimella, jos haluat tasaisemman koostumuksen.

Odota, että kastike jäähtyy, ennen kuin laitat sen pannacottaan päälle.

Vinkki: viimeiseksi koristeeksi lisää päälle syötäviä kukkia!