Ruskistettu sitruunavoi ja lehtikaali orzo

Ruskistettu sitruunavoi ja lehtikaali orzo

Sitruunan kirkas maku täydentyy täyteläisen ruskistetun voin ja rapeiden valkosipulileivänmurujen kanssa. Voit halutessasi säästää hieman sitruunalla ruskistettua voita ja valkosipulimuruja sekoitettavaksi tuleviin resepteihin, kuten salaatteihin tai pataruokiin!

RESEPTI300 ml orzoa
1 nippu lehtikaalia, kuorittu ja karkeasti pilkottu.
1 sitruuna
6 rkl voita
125 ml Panko-leivänmuruja
1 iso valkosipulinkynsi, raastettu
150 ml hienoksi raastettua parmesaania
Mustapippuria
Suola


Ohje

Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää suola ja orzo. keitä kunnes se on al dente. Lisää lehtikaali 1 minuutti ennen kuin orzo on kypsennetty, ja upota se puulusikalla, jotta se kuihtuu.

Tee panko-muruseos. Sulata 2 ruokalusikallista voita pannuun. Lisää panko-murut ja kypsennä kunnes ne ovat kullanruskeita, 3-5 minuuttia. Lisää raastettu valkosipuli, sekoita ja poista liedeltä. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.

Tee ruskistettu sitruunavoi. Sulata kattilassa loput 4 ruokalusikallista voita keskilämmöllä. Lisää ohuiksi viipaloidut sitruunapalat (ilman siemeniä) ja keitä, kunnes ne ovat hieman pehmenneet, noin 5 minuuttia.

Poista liedeltä ja lisää keitetty orzo ja lehtikaali sekä parmesaani ja sekoita ne ruskistetun sitruunavoin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile kulhoissa paahdettujen korppujauhojen kanssa. Lisää päälle sitruunaviipaleet, joita käytit ruskistetun voin valmistukseen.