Ricottakakku

Ricottakakku

Tässä kakussa yhdistyy ihanasti sitruunan kirpeys sekä ricotan pehmeys.

Oman ricotan voi myös tehdä helposti ja nopeasti, reseptin löydät täältä!

Ricottakakku

Tarvitset:
2 kananmunaa (keltuainen ja valkuainen eroteltuna)
120 g sokeria
230-250g ricotta juustoa
1 sitruunan mehu ja kuori
70 g jauhoja
Koristeluun tomusokeria

Laita uuni kuumentumaan 170 C. Öljyä ja jauhota 18 cm irtopohjavuoka.

Vatkaa valkuaiset ja laita sivuun odottamaan. Vatkaa keltuaiset ja sokeri. Lisää ricotta, sitruunan mehu ja kuori ja jauhot. Lisää lopuksi nostellen joukkoon vaahdotetut valkuaiset.

Kaada seos irtopohjavuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla n.35-40 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä ja ripottele päälle tomusokeria.

Pidän sitruunan mausta ja kakun pehmeästä koostumuksesta, ja tietenkin siitä, että se on tosi helppo tehdä 🙂 Kakun kanssa kaveriksi sopii hyvä mokka-kahvi.

Buon appetito,
Cristina