Paahdettu paprikakeitto

Paahdettu paprikakeitto

Ensi viikolla on hiihtoloma! Jei! Kaikki päivät tulee vietettyä ulkona ja nautittua luonnon kauneudesta.

Lomalla en millään malta tulla sisälle ruoanvalmistukseen. Siksi usein teenkin seuraavan päivän lounaan jo edellisenä ilta.

Hiihtolomalle sopii hyvin keitot ja muut lämmittävät ruoat, joihin lisään proteiinia jotta annos pitää nälän poissa mahdollisimman pitkään.

PAAHDETTU PAPRIKAKEITTO KIKHERNEILLÄ


Ainekset:
2 punaista paprikaa
160 g manteleita
3-4 valkosipulinkynttä

1 tlk kuorittuja tomaatteja
4 tl balsamiviinietikkaa
1 rkl siirappia
1/2 tl chilitahnaa
1/2 tl savupaprikaa
suolaa
mustapippuria

8 dl kasvislientä
1 tlk kikherneitä

Pinnalle:
fetajuustoa
pinjansiemeniä


Puolita paprikat ja poista niistä siemenkodat. Asettele paprikat kuori puoli ylöspäin uunipellille. Psst! HEIROL Pro-uunipeltiin et tarvitse leivinpaperia. Mikäli laitat tavalliselle uunipellille, lisää leivinpaperi.

Lisää pellille myös mantelit sekä valkosipulinkynnet kuorineen. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes mantelit ovat saaneet väriä. Poista pelliltä valkosipulinkynnet sekä mantelit, ja nosta uunin lämpötilaa 250 asteeseen.

Paahda paprikoita vielä noin 10 minuuttia, kunnes niiden pinta on tummunut.
Jäähdytä paprikat. Poista niistä kuori. Kuori myös valkosipulinkynnet.

Laita blenderiin paprikat, valkosipulit, mantelit, tomaatit, etikka, siirappi sekä mausteet. Sekoita ainekset sekaisin tasaiseksi massaksi. Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja lisää joukkoon paprikasose.

Valuta kikherneet. Murskaa kikherneitä hieman haarukalla, ja lisää keiton joukkoon. Keitä noin 10 minuutin ajan. Aseta keitto lautaselle ja lisää päälle pinjansiemeniä sekä fetajuustoa!