Nautitaan elämästä – drinkkien muodossa!

Nautitaan elämästä – drinkkien muodossa!

Sosiaalinen media on tällä hetkellä täynnä upeita kuvia kaikenlaisista mocktaileista ja cocktaileista. Ne inspiroivat niin, että tulee tarve kaivaa kaapista baarimikon pyyhe olalle, laittaa groovaavaa musiikkia kaiuttimista ja luoda drinkkejä reseptien mukaan tai antaa mielikuvituksen lentää. Kun kotona on baarituotteet kunnossa, mikään ei ole esteenä toimia koticlubin bartenderinä! Pienellä vaivalla saat upeita drinkkejä ilahduttamaan vieraitasi tai ihan vain itsellesi. Ystävänpäivänä pinkki Gin Tonic toimii varmasti!

Tämä alkoholimäärältään vähän kevyempi versio Negronista on loistava drinkki, vaikka aperitiiviksi.

Vermutti-soodavesi

4 cl vermuttia
7 cl soodavettä
Appelsiinin kuorta koristeeksi

Kaada shakeriin 4 cl vermuttia, 7 cl soodavettä ja sekoita. Lisää pieneen cocktaillasiin jäitä ja kaada juoma lasiin. Kuori appelsiinin kuoresta koristeluraudan avulla drinkin päälle näyttävä koristeen. Nauti hyvässä seurassa.

Inspiroidu väreistä ja kauden raaka-aineista, käytä mielikuvitusta koristeluun. Ja huolehdi, että työvälineet ovat kunnossa! Sillä onnistuneiden drinkkien valmistukseen tarvitset hyvien raaka-aineiden lisäksi myös laadukkaat ja oikeanlaiset välineet. Varusta siis baarikaappisi näillä muutamilla oleellisilla välineillä:

Shaker

Shakerin avulla saat juomasekoituksen raskaammatkin ainesosat sekoitettua ravistamalla. Raaka-aineet kuten kerma, siirappi ja munanvalkuaiset on vaikea saada sekoitettumaan ilman shakeria, ja sekoittaminen shakerillä antaa lisää kuohkeutta ja tekstuuria drinkkeihin.

Cocktailsiivilä

Cocktailsiivilän avulla saat kätevästi valutettua juoman lasiin niin, että murskataut hedelmät tai jäät siivilöityvät pois.

Cocktaillusikka

Cocktaillusikan avulla sekoitat korkeassakin lasissa olevan cocktailin. Lusikalla sekoittaminen jättää lasissa olevan juoman kirkkaaksi, toisin kuin shakerilla sekoitettu. Kun valutat juomamikserin lusikan kautta valuttamalla, saat aikaiseksi juomaan upeita kerroksia. Lusikan toisella päällä voit myös murskata drinkissä olevista hedelmistä ylimääräisen mehun.

Cocktailmurskain

Murskaimen avulla voi irrottaa hedelmistä ja marjoista makua. Tätä työvälinettä tarvitsee erityisesti mojitojen ja mulien valmistukseen.

Viinamitta

Viinamitan avulla mittaa millintarkkaan, sillä onnistuneessa juomasekoituksessa on omat tarkat mittasuhteensa. Mitalla voit mitata 2 cl:n ja 4 cl:n annokset.

Psst! Ota esille myös muita keittiön työvälineitä kuten terävä veitsileikkuulautasitruspuserrinjääpalapihdit sekä raastimetKoristeluraudan avulla viimeistelet cocktailit ammattilaisten tavoin!