Mustikkakakku

Mustikkakakku

Tee vaikutus kaikkiin tällä mustikkakakulla, joka on täytetty ihanalla kotitekoisella mustikkahillolla. Koristele kauniilla koiranputkilla täydellisen kesäkakun luomiseksi!

Resepti

Kakkupohja


2 munaa
2 dl sokeria
2 dl kermamaitoa (1 dl kermaa ja 1 dl maitoa tai 2 dl kevytkermaa)
125 g sulatettua voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
(1½ tl jauhettua kardemummaa)
3–4 dl tuoreita mustikoita


Kuorrutus


100 g tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua

3/4 dl omenasose


Mustikkahillo (noin 2 dl)

200 g mustikoita
1 dl hillosokeria
2 tl sitruunamehua


Pinnalle


Mustikoita
Koiranputkia

Ohje

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija noin 24 cm). Peitä pohja leivinpaperilla.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kermamaito, jäähtynyt voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita mustikat varovasti taikinaan ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 °C:n keskitasoisessa uunissa noin 35 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla paistamisen loppupuolella, jos kakun pinta ruskistuu liikaa.

Tee sillä välin hilloa. Lisää mustikat ja sitruunamehu kattilaan ja kuumenna, kunnes marjat huurtuvat. Lisää hillosokeri ja sekoita hyvin. Keitä miedolla lämmöllä pikkuisen poreillen ilman kantta kymmenisen minuuttia.

Ota kakku uunista. Irrota kakku vuoasta, kun se on hieman jäähtynyt. Anna kakun jäähtyä kokonaan ja jaa se sitten kahteen ohuempaan mutta tasaiseen osaan. Sekoita kevyesti kermavaahto ja tomusokeri tuorejuuston joukkoon. Mausta kuorrutus vaniljalla ja sitruunamehulla. Laita ensimmäisen kakkupohjan päälle omenasosetta, mustikkahilloa ja kermavaahtoa. Aseta toinen kakku päälle. koristele lisäämällä kermavaahtoa, tuoreita mustikoita ja päivänkakkaroita.

Vinkki:Tämän kakun kanssa ei kannata pelätä sotkua, sen ei ole tarkoitus olla täydellinen!