Britakakku

Britakakku

Britakakku on ihana kesäinen klassikko. Kermainen, makea ja rapea kakku, jonka resepti kannattaa ehdottomasti säästää ja tehdä seuraavan kerran, kun sinulla on juhlat tulossa! Käytä sesongin mukaan makeita mansikoita. Tämä kakku on tarpeeksi suuri ruokkimaan kaikki ystäväsi ja perheesi!

    Resepti

    125 g voita
    1 dl sokeria
    2 kananmunan keltuaista
    1,5 dl jauhoja
    2 tl ruokasoodaa
    1 dl maitoa

    Marenki:
    2 kananmunan valkuaista
    1,5 dl sokeria
    1 tl vaniljasokeria
    1 dl mantelilastuja

    mansikoita
    2 dl kuohukermaa
    1 tl vaniljasokeria

    340g lemon curd

    Ohje

    Lämmitä uuni 180 °C. 
    Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri, kunnes vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää kananmunan keltuaiset yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää pienissä erissä vuorotellen kuivat aineet ja maito. 

    Kaada valmis taikina uunipellille. Paista 10 minuuttia.

    Marenki:
    Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi. Lisää sokeri pienissä erissä. Vatkaa kunnes seos pysyy kulhossa vaikka sen kääntäisi ylösalaisin.Lisää valmis marenki kakkupohjan päälle lusikalla. Ripottele päälle mantelilastut ja paista uunissa 15 minuuttia kunnes kakussa on kultainen väri. Anna jäähtyä.

    Valmista täyte juuri ennen nauttimista. Leikkaa mansikat ja vatkaa kuohukerma.Leikkaa kakku puoliksi. Lisää kermavaahto ja sitruuna-curdia ja nosta toinen puoli päälle. Lisää loput kermavaahdosta ja sitruuna-curdista ja koristele suurella määrällä mansikoita.

    Vinkki:Koristele kakku kauniilla värikkäillä syötävillä kukilla, jotta kakusta tulee erityisen kesäinen.